Biblioteca Județeană„George Coșbuc” Bistrița-Năsăud premiul I

DSC_0101În perioada 10-12 octombrie 2013 s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cea de-a XXIV ! a ConferințăNațională a AsociațieiNaționale a Bibliotecilor Publice din România cu tema SMARTLibraries. Biblioteca Județeană a fost reprezentată de Ioan Pintea ! manager, Marcel Seserman ! șef Serviciu, Alina D Pop, David Dorian, Alina Simon, Adriana Zăgrean, Gabriela Molnar și Monica Crișan de la Biblioteca Cetate.DSCN5651

Avand ca tema smart, conferinta s-a dorit un tur de energie și creativitate pentru participanți, prima zi fiind dedicată Maratonului ideilor deștepte. Au fost prezentate prelegeri scurte și atotcuprinzătoare referitoare la mesajul bibliotecilor în spațiileconxe, s-au constituit ateliere profesionale sub formula open spacecu susținerea unui recital al Centrelor de excelență (Brașov, Cluj șiGalați), dar și al altor servicii cu rol revoluționar (Gorj, Iași& Sibiu).DSCN5713

Ce-a de a doua zi  a fost rezervată unei secțiuni dedicate serviciilor smart din bibliotecile orășeneștiși comunale și unui târg de servicii smart în care toți bibliotecarii își vor prezenta produsele culturale și educative cât mai inovator posibil.

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița a obținut premiul I în confruntarea cu celelalte biblioteci din țară la Târgul serviciilor SMART de bibliotecă. Cu această ocazie a fost lansat conceptul COȘBOOK pentru care s-au început demersurile de înregistrare la OSIM. Locul II a fost ocupat de Oneștiși locul III de Cluj. Prin standulorganizat de către biblioteca Bistrița  au fost expusecărțile editate în ultimul an, afișele de la evenimentele derulate sub egida bibliotecii, tot acum oferindu-se, în premieră, fructe din grădina literară „Ioan Alexandru” marcate cu noul logo al instituției.

Poziția I în clasamentul bibliotecilor din România s-a obținut în urma activității bogate din 2013, atât în plan editorial, cât și a evenimentelor și a serviciilor oferite de biblioteca bistrițeană.

Prin intermediul unui roll-up fost prezentat periplul cultural al lui George Coșbuc la Sibiu Participanții la evenimente au vizitat Rășinariul, locul legat de numele lui Andrei Șaguna, Emil Cioran și Octavian Goga, au avut o deplasare la Păltiniș, nume legat de Constantin Noica și, de asemenea, o întâlnire cu scriitorul EginaldSchlattner, la Roșia.

Ultima zi a fost dedicată inaugurării, în localitatea Biertan, a conceptului „Lada de breaslă” (Noi servicii de bibliotecă).

Dintre participanțiiprezenți amintim pe Walter Brem ! Qulto, Mario Denezzo ! președintele Uniunii Editurilor din România, Paul Andre Baran ! directorul Programului Biblionet, Roberto Corsini ! din Finlanda, Nicolae Cotarcea ! reprezentant al Ministerului Culturii. Apreciind activitatea Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, președinteleAsociației Bibliotecilor, Daroș Adrian Neagu, împreună cu Consiliul Executiv, și-au exprimat dorința ca următoarea ConferințăNațională să aibă loc la Bistrița.

Începând cu această întâlnire, Biblioteca JudețeanăBistrița-Năsăud a demarat o campanie de rebranding cultural prin noul concept CoșBook.

 

Leave a comment