Cristina Bugnar a intrat „cu acte” în rândurile interpreților de muzică populară! Ba mai mult decat atât, a confirmat prin obtinerea marelui premiu la festivalul „Pana de păun” 2013

bugnar2“Sa duc fetele-n padure”, prima melodie învățată de la bunica sa și interpretată la Prundul Bargaului alaturi de Ansamblul “Datina” și dirijorul Dumitru Ciupa. Așa a început povestea Cristinei Bugnar, aflată astăzi în pragul lansării primului album “Trandafir de pe parau”.

Cristina a avut un an greu, în care s-a dedicat realizării albumului, dar și facultății. Tânăra este momentan  studenta in anul 3 la Academia De Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Cei care îi îndrăgesc vocea, trebuie să știe că o pot urmări peste două săptămâni la Festivalul „Pana de păun”.

Cristina e o prezență constantă pe scenele festivalurilor și în special pe lista câștigătorilor.

Printre succesele ei se numără festivalurile: „Zestrea Satului”, „Vocea Populara” și  „Dumitru Sopon”, în cadrul cărora a luat doar premiul I.

Cristinei Bugnar îi place și muzica clasică, însă cea care a consacrat-o și căreia îi va rămâne fidelă este cea populară.

Vinerea trecută a avut loc lansarea  CD-ului, în incinta  Caminului Cultural-Prundul Bargaului. Printre invitații speciali s-au aflat: Anuța Motofelia și Nicu Cioncă.

Chiar dacă nu a fost trecut pe lista de invitați, Alexandru Pugna, unul dintre mentorii Cristinei i-a făcut o plăcută surpriză, fiind prezent la eveniment, împreună cu soția sa.

Am întrebat-o pe Cristina Bugnar cum s-a simțit: „A fost foarte frumos, a iesit cum mi-am dorit, mi-au fost alaturi oamenii dragi mie”.

Cristina a ținut să le mulțumească public celor care au sprijinit-o financiar, este vorba de primarii comunelor Tiha Bargaului, Bistrita Bargaului, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului.

Lăsați la final, dar nu fiindcă ar fi cei de pe urmă, sunt părinții Cristinei, care și-au adus cel mai mare aport în reușita fiicei lor, alături de cei care au descoperit-o și au îndrumat-o, fiind avizați în acest sens: Ciupa Dumitru, regretata Valeria Peter Predescu si Alexandru Pugna.

bugnar1La două săptămâni distanță după marea lansare de la Prundu Bârgăului, Cristina a avut parte de un alt moment deosebit. A câștigat festivalul „Pana de păun”, organizat chiar de mentorul său, Alexandru Pugna. Vocea sa deosebită a primit astfel meritatele roade, publicul a fost încântat peste măsură, iar cei care au descoperit-o și au încurajat-o să continue au sufletul mulțumit în acest moment.

Felicitări pentru primul album și îți dorim multe altele pe viitor! Și, de asemenea, multe premii și multe festivaluri unde să ne încânți cu minunata-ți voce!

 

Claudia Dunca

Leave a comment