Categories
Agenda Monden News

Au fost foarte entuziasmați purtând costumele populare specifice Văii Someșului. Este vorba despre elevii Centrului „Lacrima” din Năsăud

dolha1Elevii Centrului pentru Educație Incluzivă “Lacrima” Năsăud, alături de profesoara Bianca Dolha, au participat la concursul „Cel mai frumos port popular”, de pe Valea Somesului, în 22 noiembrie.

Concursul a avut loc in localitatea Feldru, fiind organizat de învățătoarea Bindea Ana-Maria.

Pe lângă cei de la centrul „Lacrima”, au purtat cu mândrie costumele populare, în incinta sălii de sport a Liceului Tehnologic Feldru și alți elevi ai școlilor din Mititei și Feldru. dolha3

Nu doar defilarea în costume populare i-a ținut în „priză” pe copii, aceștia având de realizat un program artistic, interpretand diverse cântece populare și colinde de pe Valea Someșului, în orchestrația profesorilor Gabriel Nechiti și Leon Scridon,

De asemenea elevii au avut de îmbrăcat  păpușile din poliester , în costume populare, confecționate din hârtie creponată.

La final toți participanții au fost răsplătiți cu diploma, dulciuri și alte bunătăți pregătite de părinții elevilor din Feldru.

În cadrul acestui proiect, cu ocazia Sfântului Nicolae, un alt grup de la Centrul „Lacrima” va participa la un alt program organizat în incinta Bisericii Ortodoxe din Feldru, unde vor interpreta câteva colinde.dolha2

Bianca Dolha, cea care a particpat cu clasa a VIII-a de la Centrul „Lacrima” Năsăud, a declarat că astfel de activități sunt bine venite pentru elevii săi, care au fost foarte entuziasmați, când au aflat că vor purta costumele populare.

De regulă reacționează pozitiv, sunt foarte receptivi, colaborează foarte bine, nu au rețineri și e bine că nici ceilalți elevi nu au avut rețineri față de cei din centru. Astfel de evenimente sunt benefice, ajutându-i pe elevi să iasă din monotonia școlii, din monotonia problemelor de zi cu zi”, așa ne-a expus profesoara Bianca Dolha reacțiile celor din Centrul „Lacrima”, când sunt implicați în diverse activități.

 

 

Claudia Dunca

1 reply on “Au fost foarte entuziasmați purtând costumele populare specifice Văii Someșului. Este vorba despre elevii Centrului „Lacrima” din Năsăud”

Fundația Doris le-a premiat pe Camelia Toma (regizor trupa de teatru a Colegiului Național Andrei MureÅŸanu), Mariana Panțiru (irector artistic al Åžcolii de dans BN Ritm), Lena Cosma (singurul medic chirurg din Bistrița), Bianca Dolha (directorul Centrului “Lacrima” din Năsăud), Mica Oprea (inspector guvernamental), Maria Timariu ()director Spitalul orăÅŸenesc Beclean, Livia Moldovan (preÅŸedintele Asociației “Clubul Amazoanelor Bistrițene”), Ana Dragu (director al Centrului de referință ÅŸi resurse în autism „Micul prinț”), Daniela Simion (membru al Ansamblului Flori Dumitrene) ÅŸi Doina Monda (preÅŸedintele AsociaÈ›iei AFI ProFamilia BistriÈ›a).

Leave a Reply