Categories
Agenda Monden News

Alex Mușat, la doar 18 ani, este un tânăr chitarist bistrițean, promițător pentru viitor!

musat1Cântă de la doi ani, însă nu chitara, cea cu care a ajuns celebru, i-a fost pusă în mâini de la început lui Alex Mușat.

Tatăl său, impresar al interpretului de muzică populară Aurel Tămaș, timp de 10 ani, l-a îndemnat spre acest gen muzical, astfel că toată lumea spera că el va ajunge folclorist. În schimb mama sa l-a văzut întotdeauna un mare pianist. Astfel Alex s-a înscris la Liceul de Muzică, unde a început să studieze pianul, împreună cu profesorul Lidia Pavel.

A studiat 6 ani pianul, dar nu l-a atras nici acesta. Între timp bistrițeanul îl cunoaște pe Claudiu Copaciu, care avea o grupă de copii pe care îi învăța să cânte la chitară, diverse genuri.

Dacă nu a mers nici cu muzica populară, nici cu pianul, tatăl lui Alex Mușat l-a trimis pe acesta să încerce și cu chitara.

Încă de la prima oră entuziasmul a fost foarte mare, mai ales că îndrumătorul său, Claudiu Copaciu era o persoană pozitivă, care îi încuraja mult. De asemenea părinții lui Alex i-au fost mereu aproape și l-au ajutat cu tot ce avea nevoie să își cumpere.musat2

Primul festival mare la are a participat este cel de „blues” de la Sighișoara. Pregătirea a fost pe măsura festivalului, mai ales că la început planul său era foarte nebunesc. Alex știa doar 2-3 piese la chitară, cântă puțin cu vocea. Dar dacă a vrut să participe, nu s-a culcat pe-o ureche, ci s-a pus pe treabă.

Atunci a început colaborarea cu Flavius Hosu, din Întorsura Buzăului, care cânta la tobă, iar pe un alt prieten, fotbalist, l-a învățat să cânte la bass. Opt ore pe zi de repetiții, un „demo” de 3-4 piese și totuși răspunsul organizatorilor festivalului a fost „nu”, până în ultima clipă. Cu o zi înainte de festival, trupa tânără, a fost chemată să deschidă festivalul de la Sighișoara.

Toată lumea a fost mulțumită de prestația lor, iar pentru ei, a fost cel mai mare cadou.

Alex Mușat a participat și la concursul „Englezii au talent”, în cadrul căruia a trecut doar de prima etapă, fiind mai multe, necesrae pentru a ajunge în finală.  Atmosfera a fost extraordinară, așa ne-a povestit Alex, foarte multă lume, încât i s-au înmuiat picioarele. Trecerea mai departe în competiția engleză a bistrițeanului nostru nu a fost posibilă din cauză că acesta nu avea rezidență în Anglia și nu a mai avut timp să își facă.

Un alt concurs la care a participat este „Byron rock your hight school”, unde trupa din care făcea parte a luat premiul cel mare, dar Alex a obținut și premii pentru cel mai bun chitarist și cel mai bun vocalist.

Nu-mi plac concursurile. Oamenii din public au dreptul să te judece. Muzica nu e concurență, trebuie să relaționezi cu publicul”, asta crede Alex Mușat.musat3

Momentan Alex Mușat, împreună cu trupa „Aia”, sunt responsabili cu fondul muzical al emisiunii lui Aurel Tămas, de la Look Tv, „Minunile lui Tămaș”.

3 zile din 5 este plecat la Cluj, unde filmează pentru emisiune, astfel că Alex este foarte ocupat, mai ales că este în clasa a XII-a și are examen anul acesta.

Echipa bistritaonline.ro îi dorește mult succes, atât la școală, cât și pe plan muzical și multe împliniri!

 

Claudia Dunca

Leave a Reply