„M-o făcut mama cântând”. . . albumul Angelicăi Pantea . . . o mulțumire adresată mamei și un mod de promovare a satului natal!

pantea2„M-o făcut mama cântând”, este titlul albumului lansat în acest an de Angelica Pantea, dar și o mulțumire adusă mamei sale, de la care a moștenit talentul muzical, care la rându-i și-ar fi dorit să cânte, însă nu a avut posibilități, împlinindu-și visul prin fata sa.

Albumul conține 18 piese, toate specifice zonei din care provine Angelica, Valea Șieului, zonă pe care o reprezintă cu cinste, unde este și foarte apreciată, de fiecare dată când le cântă celor din satul ei, Șieuț.

Versurile pieselor sale au fost scrise cu mare atenție, pentru a o reprezenta pe Angelica și zona pe care o promovează, în totalitate. Mama sa, Maria Anuță din Dorolea și Gelu Furdui, de la Radio Cluj, au pus unul lângă altul versurile pline de tandrețe, de căldură și dragoste pentru satul natal, cărora Angelica le-a dat glas, prin vocea-i blândă, ajutată de orchestra lui Mihai Emil de la Gherla.pantea1

Angelica Pantea a început să cânte de la 5-6 ani. Părinții ei asistau des la recitaluri ale sale prin casă, pe urmă bunica sa a dus-o la corul Bisericii din Șieuț. Prima piesă pe care a învățat-o, „Bade cu clop și păun”,  i-a rămas în minte tinerei interprete.

Mai tărziu, Angelica a studiat pianul și canto popular, în cadrul  Liceului de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița, purtându-i recunoștință profesoarei Cristina Bălan Stoicean.

Minunatele costume pe care le poartă la orice eveniment sunt moștenite de la bunicile sale sau cumpărate, dar toate sunt autentice și specifice Văii Șieului.

Pe lângă muzică, Angelica este pasionată de desen și pictură, având câteva lucrări cu care se mândrește, care ilustrează peisaje din natură, fluturi, car cu boi sau vaze cu flori.pantea3

Nici festivalurile de profil nu îi sunt străine Angelicăi, amintindu-și de căteva de la Subcetate (Harghita), Fălticeni  și  Sadova (Suceava).

Angelica Pantea ne-a invitat pe toți, cu mare drag, pe pietonalul „Liviu Rebreanu”, pe 14 și 23 decembrie, unde ea împreună cu Ansamblul „Cununa de pe Someș” vor susține recitaluri de colinde.

Claudia Dunca

Join the Conversation

1 Comment

  1. ”’purtându-i recunoÅŸtință profesoarei Cristina Bălan Stoicean.”’ Poate doamnei Cristina STÄ‚UCEANU Bălan ! Tineret mandria Tării, intâi ne documentam spoi ….silabisim si chiar scriem….

Leave a comment