24/09/2017

Alin Seserman crede că Bistriţa poate deveni un loc PENTRU TINERI, dacă banii se vor cheltui cu folos!

alin1Consilierul local, Alin Seserman, s-a întors după 21 de ani, la studiile în care s-a format, continuând cu un doctorat în „Istorie şi Filozofie”.

Alin a ales politica încă de la admiterea în facultate, când au apărut ca şi specializare, pentru prima dată în România, „Ştiinţele Politice”.

Imediat după terminarea facultăţii, timp de trei ani, Alin a lucrat în cadrul Guvernului, la Bucureşti, iar din 2000 până în prezent ocupă funcţia de consilier local, având înregistrată o mică pauză, de la sfârşitul anului 2007 şi începutul lui 2008, când a schimbat partidele, trecând de la PNL la PDL, dar renunţând şi la funcţia ocupată sub sigla vechiului partid.

După atâtea mandate în care a fost ales şi reales consilier municipal, PDL-istul se declară nemulţumit de ce se întâmplă în judeţ, deşi recunoaşte că face parte din tot ce s-a întâmplat în Bistriţa.alin2

Trebuie să ne uităm la vecinii noştri din Cluj Napoca şi Târgu Mureş, unde oamenii au posibilitatea să facă diverse lucruri în week-end, în timp ce din Bistriţa abia aşteaptă să plece. Oraşul s-a dezvoltat haotic, fără nici un pic de planificare urbană şi asta va avea consecinţe pe termen lung. Marea problemă pentru perioada următoare este că tinerii pleacă şi nu se mai întorc aici, nu au motive să o facă”, este scurta concluzie a lui Alin Seserman, referitoare la viaţa politică bistriţeană şi realizările ce-i revin.

Alin Seserman face politică din pasiune, deoarece nu a urmărit niciodată beneficii materiale, nu l-au interesat consiliile de administraţie, singurul beneficiu este indemnizaţia de consilier.

Întrebat dacă se gândeşte să tindă spre o altă funcţie, ne-a răspuns că e prematur să vorbim despre asta, dar Alin e sigur că se va implica mai mult la nivel de comunitate. „Nu e lucru pe care să nu-l ştiu în oraş, am fost atâţia ani consilier local. Îmi pare rău că Bistriţa are un buget foarte mare, în comparaţie cu oraşe asemenea ei şi nu se văd prea multe, prin modul în care e cheltuit banul public acum. Probabil Ovidiu Creţu nu va mai fi motivat să candideze la un al treilea mandat, deoarece are deja o vârstă”, a fost răspunsul PDL-istului.

Este un familist 100%, dar are şi alte motive pentru care e mulţumit şi mândru că unele iniţiative au pornit de la el. În 2009, chiar în această perioadă a participat la Târgurile de Crăciun din Berlin şi Viena, de care a rămas impresionat, propunând şi la Bistriţa acest lucru, care s-a şi realizat, astfel că din 2010 pe pietonalul Liviu Rebreanu se ţine Târgul de Crăciun.

De sărbători Alin va petrece în familie, dorindu-le tuturor bistriţenilor multă sănătate şi multe bucurii!

 

Claudia Dunca