Categories
Agenda News Stirea Zilei

Lenuța Filipoi . . . întâi Conservator . . . apoi CD!

filiLenuța Filipoi, o tânără interpretă de muzică popular din Rodna, elevă în clasa a XII-a, la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița, se pregătește pentru admiterea la Conservator, asta bineînțeles după ce va trece peste un alt hop, bacalaureatul, motiv pentru care a amânat pregătirile unor materiale pentru un album propriu.

Probabil multă lume a auzit de Lenuța, fiind o laureată a majorității concursurilor și festivalurilor de profil la care a participat.

Bistriteanca a urcat pentru prima dată pe scenă în 2000, pe vremea când în satul ei natal se țineau „Zilele minerului”.

Din 2004 a început să participe la concursuri, dintre care își amintește cu mândrie de cel de la Drobeta Turnu Severin, „Cristian Răchitan”, „Someș pe marginea ta”, la care a luat Marele Premiu, „Pe plaiurile Varvigiului”, la care a participat în mai mulți ani, luat atât premiul I cât și cel II. Tânara a mai cântat de „Ispas” la Năsăud, sau la Festivalul „Zestrea satului”.filipoi2

După împlinirea vârstei de 16 ani, plină de încredere Lenuța s-a prezentat la marile festivaluri care se țin în județul nostru, „Pana de păun” și „Valeria Peter Predescu”, unde a fost ocupanta locului I, iar în 2012 a luat Premiul II la un alt festival important, de la Alba Iulia, „Strugurele de aur”, fiind premiată la Gala tinerilor interpreți din județ.

Din 2006 Lenuța a activat în Ansamblul „Izvorul Someșului”, din comuna Șanț, sub bagheta coregrafului Adrian Pașcu. Din păcate acest asnsamblu s-a desființat, dar tânara interpretă și-a găsit locul în cadrul Ansamblului „Codrișorul”, continuând munca tot cu Adrian Pașcu.filipoi3

Chair dacă anul acesta a ales să se pregătească pentru școală, muzica rămâne totul pentru ea și știe sigur că nu vrea alt domeniu.

De-a lungul timpului, de la învățători până la profesori, au îndrumat-o să-și urmeze talentul muzical, Lenuta Filipoi având numai cuvinte frumoase pentru Dorina Domide, Luciana Sidor, Liviuța Istrate și nu în ultimul rând, le mulțumește părinților.

 

Claudia Dunca

Leave a Reply