Dansul a purtat-o pe „cadâna” Simona Baciu în străinătate, la festivaluri de prestigiu!

baciu2Simona Baciu, o liceancă din Bistrița, trăiește prin dans încă de la 3 anișori.

Simona a fost cea care a insistat sa meargă la dansuri ,fara sa fie influențată de părinți.

În prima fază a facut parte din trupa de dans”BN-RITM” care apartine  Marianei Pantiru,iar ca si coregraf a avut-o pe Jana Bordeianu,  pana la 7 ani, cand a fost nevoita sa renunte din cauza cursurilor de la scoala.

Între 8 si 11 ani Simona  a urmat cateva cursuri de gimnastica si aerobic in incinta salii polivalente la Symphony, iar din  clasa a V-a pasiunea pentru dans a dus-o din nou la Bn-ritm,unde a continuat sa aibă spectacole locale, pentru încă un an.

Spre bucuria Simonei, aceasta a fost descoperită de  Cornelia Negrea, care a invitat-o sa facă parte din trupa „Sincron”.

Principalul motiv pentru care tânara a acceptat provocarea a fost faptul că trupa „Sincron” ieșea des înafara țării. Era cea mai mica din trupa cand a ajuns la „Sincron” si primul său instructor a fost Romeo Moldovan, un om foarte talentat si dedicat in ceea ce facea.baciu1

Dupa un an de zile de pregatire cu acesta pentru a face parte cu adevarat din trupa cu cel mai mare prestigiu din oras, Simona a continuat pregătirea sub indrumarea Corneliei, timp de aproape 6 ani.

Prima deplasare in strainatate a Simonei a fost pe cand aceasta avea 14 ani, in Spania, Ourense la un festival de folclor international. Au urmat apoi turnee in Ungaria, Grecia , Bulgaria.

Anul 2012 a fost cel mai aglomerat, in luna februarie a avut prima deplasare in Sicilia, Italia, la Festivalul International “Bambini del mundo”. Urmatoarea deplasare a avut loc in Grecia , urmata de Ungaria si Spania, unde am luat parte la activitati din cadrul unui program european bazat pe multiculturalitate.baciu3

Trupa Sincron are o vechime de 30 de ani  condusa de Cornelia Negrea si si-a incheiat activitatea in martie 2013 cu un  spectacol ce a avut  loc la CCM.Trupa era formata din peste 15 membrii cu vârste cuprinse intre 14 si 26 de ani , baieti si fete.Din repertoriul trupei făceau parte dansuri contemporane , latino, dar si internationale :rusesc , unguresc, italian, românesc.

In iunie 2013 Simona Baciu a primit invitația de a face parte din echipa „Scenica”, manager Baba Dora, ca instructor de dans pentru copii  cu vârste intre 3 -14 ani.

„Scenica” este un club privat  de dans care are in componenta sa si copii din mediul rural si care incearca sa descopere si sa dezvolte noi talente ale dansului.

Paralel cu aceste activitati Simona a format impreuna cu prietenele sale trupa”Cadanele Lunii”, de dansuri orientale , care s-a ocupat mai mult de întreținerea atmosferei  pentru evenimente festive , in special nunti.

Acum face parte din noua trupa de dans modern din cadrul centrului cultural municipal “D-Fantasy” condusa de Doris Gița si a avut prima deplasare in Germania, la finele lui 2013.

Pe viitor dupa examenul de Bacalaureat Simona Baciu vrea sa aplice pentru  facultatea de coregrafie “Gheorghe Dima ” Cluj  si speră sa poata continua cu o cariera in domeniu.

 

Claudia Dunca

Join the Conversation

2 Comments

  1. Draguta de ea sa ajungi la coregrafie trebuie munca, multi ani urma, nu de la sincron, acolo e joaca, coregrafie inseamna balet in degetul mic, vise….

    1. oNa ce ar fi sa te mai documentezi un pic? Fata vrea coregrafie nu balerina … Si asta implica mai multe stiluri de dans, nu numai clasic
      Bafta Simona sa iti implinesti visele !

Leave a comment