Mircea Simionca, cel care a compus Pușca și cureaua lată, în forma originală, pregătește un nou album și un volum de versuri!

simionca2Mircea Simionca a cântat de când se știe, dragostea pentru cântecul popular i-a fost insuflată din familie. Sora mamei sale, Ioana Simionca, a participat în 1973 la Festivalul Floarea din grădină.

Debutul interpretului Simionca a avut loc la festivalul de muzică populară, Rădăcinile eternității, organizat la Bistrița. A continuat apoi cu înregistrări la posturile de televiziune, Etno și Favorit tv și participări la emisiunea Mărioarei Murărescu, Tezaur folcloric și festivalurile Cerbul de aur, Stugurele de aur, Flori de pe Mureș și Miorița de la Toplița. simionca1

Nu a dat prea mare importanță participării la concursuri, deoarece nu are încredere că prin acestea se promovează valorile reale. „Tinerii trebuie să ajungă la televizor, iar publicul să fie cel care alege cine trebuie să meargă mai departe și cine nu”, ne-a declarat Simionca Mircea.

Cântărețul bistrițean a lansat două albume, unul în 2000, Pe valea Șieului și unul în 2007, la Brașov, Când eram tânăr fecior.

În curând Simionca Mircea va lansa un al treilea album, intitulat Copilaș de vânător, pentru care a terminat 17 piese deja.simionca3

Celebra piesă, Pușca și cureaua lată, pe care a creat-o maestrul Simionca, în forma originală, preluată apoi de Traian Ilea și Valeria Codorean, l-a dus în intanță, dar din păcate acestea nu i-ai dat dreptate.

Interpretul bistrițean a compus până în acest moment 500 de piese, însemnând atât text cât și melodie. Aceste piese au fost încredințate pentru a li se da voce unor tineri artiști talentați, atât din Bistrița cât și din alte orașe. Printre cei pentru care a compus Mircea Simionca se numără: Anuța Motofelea, Cristina Bugnar, Nelu Cucură, Daniel Rațiu, Liță Bor, Maria Butilă, Livia Sorlea.

Pe viitor bistrițeanul își dorește să facă cât mai multe emisiuni, de altfel a propus o emisiune pentru Favorit TV, împreună cu Silvana Râciu, unde o să îi promoveze pe tinerii talentați, cărora le compune și versuri.

Anul acesta o să-și lanseze și un volum de versuri, având pregătite 80 de poezii, care abia așteaptă să vadă lumina tiparului.

Mircea Simionca a transmis mai departe talentul său muzical, fiului său de 10 ani, care cântă vocal, având deja căteva emisiuni la care a participat, iar în paralel studiază pianul.

 

Claudia Dunca

Leave a comment