24/09/2017

Are doar 16 ani, 2 albume scoase pe piaţă, fiind şi laureata mai multor festivaluri de profil! Este povestea Cristinei Livia Scurtu!

scurtu1 Cristina Livia Scurtu,are 16 ani şi a reuşit sa scoată 2 albume până acum:primul intitulat “Eu horesc, lumea mi draga”,iar cel de al 2- lea intitulat “Frumusica-s ca floarea”. Ambele au fost inregistrate la studioul Glas Transilvan cu maestrul Mihai Emil, colaborând cu casa de productie “Libris” Brasov.

Cristina s-a nascut in Nasaud  şi este elevă a  Colegiului National “George Cosbuc”, dar şi a Scolii Populare de Artă, la clasa Rozaliei Fuca. Năsăudeanca este membră a ansamblului “Cununa de pe Somes” a Casei de Cultura a municipiului Bistrita.

Pasiunea sa pentru muzică a inceput încă de la 5 ani,cand era la caminul de zi unde educatoarea si-a dat seama ca aceasta are o voce deosebită si le-a spus mamei si bunicii sale. Acestea din urmă au dus-o la Casa de Cultura din Nasaud.scurtu2

La varsta de 8 ani Cristina a intalnit-o pe regretata artista de muzica populara, Valeria Peter Predescu,iar mai apoi a avut onoarea de a face parte din grupul folcloric “Miorita”.

Talentul muzical e  mostenit de la bunica ei, din partea tatalui, care este si ea inzestrata cu acest har insa vremurile au fost mai grele când ar fi putut şi aceasta să se îndrepte spre o carieră muzicală si nu a avut posibilitati indeajuns pentru a valorifica acest talent.scurtu3

Cristina Livia Scurtu a participat la numeroase festivaluri şi concursuri cum ar fi : “Floare de Lotus” unde a obtinut Trofeul, “Cantec mandru de pe Cris” unde a luat la fel trofeul festivalului, “De Ispas la Nasaud” , “Maria Surpat si Mina Paslaru” locul I, “Troesmis” in Tulcea locul 1, festivalul “Tineretii” în statiunea Jupiter, Constanta,  locul 1, “Doina,doina cantec dulce” unde a primit trofeul, festivalul având loc in Gura Humorului, Suceava.

Persoana care i-a fost alaturi Cristinei si a sprijinit-o neconditionat a fost bunica sa, Livia Scurtu de la care a mostenit darul de cantat, ducându-i şi numele mai departe. Aceasta a jucat rolul şi de sponsor, dar  si sfatuitor si critic.

 

Claudia Dunca