20/08/2017

(Murivale) Mureşan Vasile: “Pictura mă face să mă simt mai puţin singur”!

muresan1 Pictorul şi artistul plastic, Mureşan Vasile (Murivale), originar din Bistriţa Năsăud, a primit luna aceasta un premiu din partea Uniunii Artiştilor Plastici în Bucureşti.

Întrebat ce reprezintă pictura în viaţa sa, maestrul ne-a răspuns: “Pictura mă face să ma simt mai putin singur”. Acesta lucrează cu pasiune şi dragoste, încrezător în culoare, încrezător în realizarea unui tablou credibil.

Pe pagina sa de socializare Facebook artistul are peste 30 000 de fotograme cu întreaga sa activitate profesională.

Prima expoziţie  personală “Priveliști și sentimente” are loc în 1976. Au urmat Clubul Presei-Timișoara (1983), Ateneul Român (1985), Galeria de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani (1986), Paris (1997-2000), Monaco (2010).

Anul trecut Mureşan Vasile a apărut în mass-media din Statele Unite: Euronews  şi  CNN.muresan2

Televiziunea naţională (TVR) a realizat de-a lungul anilor 7 filme documentare despre creația sa.

Joacă în filmul „Voyage au coeur de l’Europe socialique“ de Pierre Merejkowschy

La capitolul premii obţinute lista nu este nici pe departe scurtă. Mureşsan Vasile a primit Premiul juriului la Bienala de Artă de la Beauge (2001), Marele Premiu la Festivalul Național de Film (2003), Premiu UAP pentru performance și ambient (2005).

 

Claudia Dunca

Comentarii

  1. Nechifor Valentin spune:

    Lucrarea mai sus mentionata de dvs. nu apartine pictorului Murivale , dupa cum puteti observa si semnatura autorului , si va rugam sa nu mai creati confuzii de genul acesta .Astept din partea dvs. o explicatie , si eventual rectificarea .