(Murivale) Mureșan Vasile: „Pictura mă face să mă simt mai puțin singur”!

muresan1 Pictorul și artistul plastic, Mureșan Vasile (Murivale), originar din Bistrița Năsăud, a primit luna aceasta un premiu din partea Uniunii Artiștilor Plastici în București.

Întrebat ce reprezintă pictura în viața sa, maestrul ne-a răspuns: „Pictura mă face să ma simt mai putin singur”. Acesta lucrează cu pasiune și dragoste, încrezător în culoare, încrezător în realizarea unui tablou credibil.

Pe pagina sa de socializare Facebook artistul are peste 30 000 de fotograme cu întreaga sa activitate profesională.

Prima expoziție  personală “Priveliști și sentimente” are loc în 1976. Au urmat Clubul Presei-Timișoara (1983), Ateneul Român (1985), Galeria de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani (1986), Paris (1997-2000), Monaco (2010).

Anul trecut Mureșan Vasile a apărut în mass-media din Statele Unite: Euronews  și  CNN.muresan2

Televiziunea națională (TVR) a realizat de-a lungul anilor 7 filme documentare despre creația sa.

Joacă în filmul „Voyage au coeur de l’Europe socialique„ de Pierre Merejkowschy

La capitolul premii obținute lista nu este nici pe departe scurtă. Mureșsan Vasile a primit Premiul juriului la Bienala de Artă de la Beauge (2001), Marele Premiu la Festivalul Național de Film (2003), Premiu UAP pentru performance și ambient (2005).

 

Claudia Dunca

Join the Conversation

1 Comment

  1. Lucrarea mai sus mentionata de dvs. nu apartine pictorului Murivale , dupa cum puteti observa si semnatura autorului , si va rugam sa nu mai creati confuzii de genul acesta .Astept din partea dvs. o explicatie , si eventual rectificarea .

Leave a comment