Nicu Cioncă luptă pentru cântecul românesc pe trei căi . . . studioul, radioul și funcția publică!

cioanca1 Dacă e să vorbim despre Nicu Cioancă trebuie să ne axăm pe mai multe coordonate. O luăm totuși cu începutul. Fiind absolvent a două facultăți cu profil economic, probabil este ușor de ghicit profesia acestuia. De aproximativ un an este  Director adjunct al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita Năsăud, fiind totodata si directorul ansamblului „Dor Romanesc”. Și dacă v-ați grăbit să trageți concluzii, mai trebuie să știți că Nicu Cioancă este și managerul celui  mai nou post de Radio din Bistrita, Radio Balada.

Lista e lungă, însă sufletul artistului Nicu Cioancă a ales de mult timp, de mic copil, o altă coordonată, capabilă să-l liniștească, dar mai ales să-i liniștească pe cei obosiți, cu probleme cotidiene, cu lipsuri, care caută un refugiu în versurile și melodiile românești autentice.cioanca2

Nicu Cioancă este autorul a trei albume solo,  unul in duet cu Anuta Motofelea și  alte trei in compilatie cu alti solisti, albume apărute la propria casa de discuri si studio „N&D MUSIC MEDIA CIM”, fie cu sprijinul altor case de discuri din tara.

Artistul bistrițean a particupat la multe festivaluri nationale unde de fiecare data a obtinut premii foarte importante:

Laureat al concursului  „Mostenitorii” (TVR 1)

Marele premiu „Strugurele de Aur”, la Jidvei, Alba Iulia

Marele premiu „Topalu”, in Constanta

Marele premiu „Viorel Costin”, Gura Humorului

Marele premiu „Pe fir de balada”, Targu Jiu

Premiul 1 „De Ispas”, la Nasaudcioanca3

Din postura de Director Adjunct al CJC, precum si din cea de manager al Radioului Balada, Nicu Cioncă urmareste  promovarea folclorului dar mai ales descoperirea si promovarea de noi talente, care sa duca mai departe cantecul strabun.

Tocmai de aceea, artistul a conceput si realizat si un studio de inregistrări performant „N&D Musi Media Cim”, unde majoritatea interpreților locali au primit sprijin în realizarea pieselor proprii.

Pe lângă cântec, în viața bistrițeanului un loc aparte îl ocupă sportul, pe care il practică de fiecare dată când are timp, in special fotbalul si inotul.

 

Nicu se laudă cu o familie  frumoasa, sotia Dana  si fiica lor Patricia Maria,  „care e sufletul si dragostea noastra”, așa îi place să spună.

„Apreciez si respect oamenii sinceri si de cuvant pe care te poti baza, urasc minciuna si oamenii cu mai multe fete, sunt sincer  si respect oamenii care impart aceleasi sentimente. Am multi prieteni si ma bucur sa cred ca impartasesc si ei aceeasi”, a concluzionat Nicu Cioncă.

Colectivul bistritaonline.ro îi dorește tot binele, multă sănătate, pentru a continua munca de promovare a cântecului românesc și de atragere a tinerilor în această direcție!

 

Claudia Dunca

Leave a comment