Vocea și dragostea pentru muzica populară sunt lăsate din generație în generație!

nelutumold2  Neluțu Moldovan, originar din Hunedoara, dar stabilit în Bistrița, a mostenit talentul muzical și dragostea pentru cântecul popular românesc de la tatăl său și speră ca și fetele sale, de 4 și respectiv 17 ani, să-i calce pe urme, acestea fiind înzestrate cu voci deosebite.

Tatăl său a fost violonist al Ansamblului „Parângul” din Petroșani și mai apoi al Ansamblului „Cununa de pe Someș” din Bistrița.moldovan3

Neluțu Moldovan a debutat la 6 ani, în cadrul unui festival organizat pe Valea Jiului, când a cântat alături de o orchestră profesionistă.

Se laudă de asemenea cu două albume: „Inimă câte le tragi”, apărut în 2009 și „De ziua tatălui meu”, din 2012. Pentru primul album, versurile au fost scrise de arhicunoscutul Văru Săndel.

În palmaresul său e trecută și participarea la festivalul „Cântarea României”, cel mai popular din timpul regimului trecut.

Neluțu Moldovan se declară nemulțumit de ceea ce se întâmplă în țară și nu e singurul artist care suferă din această cauză. Albumele nu mai reprezintă un mijloc de câștig, pentru a se putea susține, atfel că interpretul s-a adaptat nevoilor actuale. Are câteva piese în proiect, pe care dorește să le lanseze în viitorul apropiat.nelutumold1

Interpretul bistrițean se declară deschis la orice colaborare cu orice artist îi va cere acest lucru. Momentan îl puteți urmări și alături de Ansamblul „Dor românesc”.

Colectivul bistrițaonline.ro îi dorește mult succes pe mai departe, sănătate, atât lui cât și familiei și numai împliniri!

 

Claudia Dunca

Leave a comment