19/08/2017

Vocea şi dragostea pentru muzica populară sunt lăsate din generaţie în generaţie!

nelutumold2  Neluţu Moldovan, originar din Hunedoara, dar stabilit în Bistriţa, a mostenit talentul muzical şi dragostea pentru cântecul popular românesc de la tatăl său şi speră ca şi fetele sale, de 4 şi respectiv 17 ani, să-i calce pe urme, acestea fiind înzestrate cu voci deosebite.

Tatăl său a fost violonist al Ansamblului „Parângul” din Petroşani şi mai apoi al Ansamblului „Cununa de pe Someş” din Bistriţa.moldovan3

Neluţu Moldovan a debutat la 6 ani, în cadrul unui festival organizat pe Valea Jiului, când a cântat alături de o orchestră profesionistă.

Se laudă de asemenea cu două albume: „Inimă câte le tragi”, apărut în 2009 şi „De ziua tatălui meu”, din 2012. Pentru primul album, versurile au fost scrise de arhicunoscutul Văru Săndel.

În palmaresul său e trecută şi participarea la festivalul „Cântarea României”, cel mai popular din timpul regimului trecut.

Neluţu Moldovan se declară nemulţumit de ceea ce se întâmplă în ţară şi nu e singurul artist care suferă din această cauză. Albumele nu mai reprezintă un mijloc de câştig, pentru a se putea susţine, atfel că interpretul s-a adaptat nevoilor actuale. Are câteva piese în proiect, pe care doreşte să le lanseze în viitorul apropiat.nelutumold1

Interpretul bistriţean se declară deschis la orice colaborare cu orice artist îi va cere acest lucru. Momentan îl puteţi urmări şi alături de Ansamblul „Dor românesc”.

Colectivul bistriţaonline.ro îi doreşte mult succes pe mai departe, sănătate, atât lui cât şi familiei şi numai împliniri!

 

Claudia Dunca