Dansul este DIVIN pentru Marius Moldovan!

moldovan2Marius Moldovan, bistrițeanul ce a participat la emisiunea „Marul Discordiei” se declară încântat de  experienta trăită.

„O experienta de neuitat am calatorit in multe locuri minunate am cunoscut foarte multi oameni valorosi care stau in spatele camerelor si dincolo de ecranele tv-ului. O experienta cu multe peripetii, fiecare incerca sa le cucereasca pe cele 3 dive, unii prin metode mai barbatesti altii prin metode mai putin barbatesti. Am avut ocazia sa le cunosc pe cele 3, Margherita , Bianca si Laurette, astfel că si in ziua de azi tinem legatura . Am filmat in locuri de poveste, cu cadre de poveste, în Turcia , Tunisia , Brasov, unde au mai existat bineinteles si intrigi dar am incercat mereu sa nu intru in acele intrigi si sa ma focusez mai mult pe cucerirea celor 3 dive. Daca la inceput Bianca si-a pus amprenta in acest reality show mai apoi am incercat sa mă apropii de Margherita, cu care însă nu a fost sa fie. Oricum e o experienta pe care nu am sa o uit vreodata si cu siguranta as repeta experienta, dacă aș avea ocazia”, ne-a declarat marius legat de showul la care a luat parte.moldovan3

Pasiunea sa pentru dans a inceput intr-un mod mai ciudat. Pe vremea când avea 8 ani mama sa a decis sa-și duca ambii copii la o activitate sportiva (pe Marius si pe sora sa). Acesta a refuzat vehement dansul, deoarece toti prietenii săi mergeau la fotbal, karate si îl priveau  ciudat facand dans. Dar dupa un an dansul a inceput sa isi puna amprenta in viata lui si a devenit un stil de viata.

„Îmi trezea pasiuni si trairi pe care in viata de zici cu zi nu puteam sa le traiesc si sa le simt la o asemnea intensitate. Dansul pentru mine e ceva divin ceva care te deconecteaza total de la viata de zi cu zi, sunt trairi si momente pe care nu poti sa le ai in viata normala orice ai face!”, ne-a explicat bistrițeanul nostru.

Marius Moldovan a participat la Festivaluri internationale in Bulgaria, Grecia, Italia, Germania, Spania, cu rezultate deosebite alaturi de Ansamblul de Dans Clasic si Modern ,,SINCRON” precum si la numeroase spectacole atat in Bistrita cat si in alte orase din tara.

Premiile obținute nu sunt nici ele puține:moldovan1

Locurile 2-3 si la festivalul mondial de dans modern de la Barcelona impreuna cu Ansamblul de Dans Clasic si Modern ,,SINCRON” in anul 2006

Locul 2 in cadrul concursului Cupa Bucuresti 2002

Locul 3 la Open latino in cadrul concursului national de dans sportiv „Cupa Transilvania” 2003, Cluj

Locul 3 Open basic in cadrul concursului national de dans sportiv „cupa Floris” 2005 Bistrita

Locul 3 in cadrul concursului national de dans sportiv „cupa Floris”  categoria de varsta 16-18 Standard 2006 Bistrita

Participarea la Show-ul televizat ,, ROMANIA DANSEAZA”

 

Dacă marea sa pasiune am aflat care este, nici studiile sdale nu sunt departe de aceasta. Marius a absolvit liceul de arte plastice “Corneliu Baba” , secția Pictura si momentan este student la Academia de Muzica ,,Gheorghe Dima”Cluj, profil Regie Coregrafica.

Pe viitor bistrițeanul își doreste cat mai multe realizari atat pe plan profesional cat si pe cel personal.

„Vreau ca prin ceea ce fac eu, adica dans si coregrafie, sa fac lumea sa zambeasca si sa ii introduc in aceasta lumea minunata a dansului a artei care vrea sa scoata ce ai mai bun din tine. Vreau in acelasi timp ca lumea să inteleaga ca dansul e ceva divin ceva atat de frumos si sa incerce sa isi duca copii si chiar ei parintii sa incerce si vor vedea rezultate multumitoare poate peste asteptarile lor”, au fost cuvintele de încurajare pentru cei care s-au „ferit” de dans până acum.

În perioada ce urmeaza Marius sa infiinteze un centru de dans la Cluj, unde sa se desfășoare activitati diversificate, de la dans la balet si multe altele.

 

Claudia Dunca

Leave a comment