36.000 euro/luna – leafa de bugetar in Romania!!! Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) ! ingineria financiara a USL-ului pentru a a fura legal!

sediu01 Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) este o institutie publica unde au fost angajate rude ale multor demnitari din USL pe salarii foarte mari, este un cuib al nepotismului USL, al scandalurilor si al castigurilor aberante. Salariul sefului ASF este mai mare decat salariul guvernatorului BNR, primele de vacanta sau de sfarsit de an ale angajatilor de la ASF sunt de 15.000 euro!

Nesimtirea cu care si azi isi justifica prezenta acolo ne determina sa protestam si sa cerem desfiintarea acestei institutii si recrearea ei pe alte principii – in acest moment, in formula actuala, aceasta institutie este borcanul cu miere al USL-ului.europa

Se dovedeste inca o dată ca presedintele Basescu a avut dreptate atunci cand a semnalat posibilitatea ca USL sa-si bage adanc mainile in buzunarele romanilor prin aceasta institutie. In aprilie 2013, Presedintele Traian Basescu a intors de la promulgare aceasta lege cerand Parlamenului sa o reexamineze, avand ca motivare criteriile legate de selectia membrilor care vor face parte din Consiliul de conducere al ASF. Presedintele a cerut experienta profesionala de minimum 10 ani si nu doar sapte ani asa cum e mentionat in lege. De asemenea, presedin­tele a cerut ca membrii conducerii ASF sa nu fie soti sau rude ori afini pana la gradul al treilea cu membrii Parlamentului, dar majoritatea parlamentara USL a ignorat solicitarea presedintelui si a trecut la tocat banii publici, votand pentru o cumetrie generala la ASF!ideile in miscare

Acum alegatorii USL se pot lamuri ca au fost pacaliti grosolan de Ponta si Antonescu atunci cand mimau modestia, dreptatea, sau echitatea.

Salariile si primele fabuloase ale celor de la ASF nu sunt deloc garantia corectitudinii si a performantei. Performanta celor de  la ASF a fost implicarea institutiei in scandaluri si cercetări penale, cum este cazul dosarului Carpatica.

Este si normal ca interesele politice si coruptia sa musteasca intr-o institutie aflata sub controlul Parlamentului, in care sunt angajate, pe salarii care ar putea soca si spatiul UE, rude ale politicienilor. Doar cateva exemple: Laura Chitoiu (sotia ministrului demisionar al Finantelor, Daniel Chitoiu), Cristina Zgonea (fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor), Aura Socol (sotia lui Cristian Socol, consilier al premierului Ponta), Iuliana Scutaru (sotia deputatului PNL George Scutaru), Razvan Wlassopol (sotul primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu), Remus Catalin Campeanu (fiul ministrului Muncii), Daniela Motreanu (sotia deputatului PNL Dan Motreanu).

Seful ASF, Dan Radu Rusanu, fost parlamentar PNL, a incasat in noiembrie si decembrie 2013 peste 72.000 de euro brut, adica in medie 36.000 euro pe luna. Asta inseamna cam de 70 de ori mai mult decat un salariat obisnuit si cam cat 200 de pensii obisnuite din Romania.

Cei de la ASF nu supravegheaza de fapt nimic; ei isi supravegheaza veniturile colosale si atat. ASF este o institutie publica, bugetara, NU este institutie privata! ASF exista pentru ca Parlamentul condus cu 70% majoritate de USL a infiintat-o!

Partidul Miscarea Populara organizeaza astazi in Bucuresti un pichet in fata Autoritătii de Supraveghere Financiara si informeaza cetatenii despre abuzurile acutalei guvernari USL.

Partidul Miscarea Populara spune NU institutiei Asa Se Fura!

 

Cristian Tuturuga

Join the Conversation

1 Comment

  1. Asta meritam,noi primim 700 RON/luna ,si supravietuim.Stam ca cel de la poarta noua si asteptam si chiar nu mai stiu ce.Jos derbedeii !

Leave a comment