Aflați ce dorințe are Mărioara Sigheartău pentru acest an!

sigheartau1 Ne bucurăm zilele acestea de rangul la care a fost ridicat costumul popular românesc și de toate poveștile care se conturează în jurul său. Și mai mult decât atât, ne bucurăm de fiecare persoană pasionată să colecționeze și să recondiționeze costume. Printre acestea se numără și Mărioara Sigheartău, interpretă de muzică populară din Bistrița.

Muzica și familia o reprezintă pe Mărioara. Se laudă cu 21 de ani de căsătorie și un băiat, cea mai mare realizare a sa, de 20 de ani.

Pentru anul acesta Mărioara Sigheartău are stabilite câteva ținte clare. Pe plac artistic iși doreste foarte mult, sa mai imprime piese noi, iar pe plan familial, vrea să-și vadă fiul în randurile studentilor Academiei de Politie, București.

Nu vreau să trecem foarte repede peste cariera muzicală a Mărioarei. Aceasta  a debutat in muzica populara la varsta de 23 de ani, desi  cocheta cu ea inca de mică.sigheartau2

Până în acest moment bistrițeanca a scos pe piata trei albume de muzica popular:

-„ Io-s  fata de pe Bârgău”, înregistrat la Studioul „ Somex” din Zalău (1997)

– „Tinerete floare alba”, înregistrat la Studioul „ Glas transilvan” Cluj (2003)

– „Zi ceteras zi mai zi” – înregistrat la Studioul „ Glas transilvan” Cluj (2013)

De asemenea interpreta a participat la numeroase festivaluri de folclor,  atat în tara cat si in strainatate, împreuna cu ansamblul „ Cununa de pe Someș”, din care face parte din 1996.sigheartau3

Mărioara e conștientă că pentru orice realizare e nevoie de pași mici, bucurându-se de fiecare în parte.

Colectivul bistritaonline.ro îi dorește success pe mai departe și așteptăm cu mare drag un nou album!

 

Claudia Dunca

Leave a comment