Priveste! Experimentează! Visează! Crează! Aceasta este rețeta handmade-ului!

biris1   Biris Valentina Crina, de 19 ani,  studenta la Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca, anul I, este o tânără talentată și pasionată de handmade. A creat o mulțime de lucrușoare, inedite, care ne-au atras atenția, la expozițiile la care a participat.biris4

„Imi amintesc ca de la o varsta frageda adunam de la prieteni, de la cunostinte fel si fel de obiecte  pe care  le aruncau iar eu le gaseam o noua intrebuintare, le dadeam o noua viata. Mai tarziu  am vrut  sa merg intr-o excursie in Grecia, pentru care aveam nevoie de o suma de bani, de care nu puteam face rost prea usor. Am decis sa ma apuc de ceva sa pot strange banii necesari iar singurul lucru care mi-a trecut prin cap a fost: sa ma folosesc de ceea ce stiu.  Urmatorul pas era sa ma apuc de treaba. Asa a inceput pasiunea mea pentru handmade. Intr-o lume plina de oameni care sunt nevoiti sa faca  totul pentru bani se pare ca exista si oameni care creeaza mai mult din pasiune”, ne-a declarat Crina.biris3

Pentru minunățiile pe care le creează folosește multe tipuri de material și tehnici. Crinei îi place sa creeze fiecare lucrusor si sa se joace cu diferite materiale.biris2

Aceasta a confectionat o gama larga de accesorii handmade: bijuterii,portmonee, carnetele, cutii, semne de carte, ornamente de craciun si martisor,  pictate si personalizate.

Primul targ la care a participat a fost Festivalul medieval din Bistrita in vara anului 2011, unde a expus primele sale accesorii handmade.biris5

„A fost o experienta frumoasa unde am intalnit-o pe Istrate Loredana un artist handmade (Elfiarmaroc) cea  care m-a incurajat, mi-a dat aripi sa continuu si sa duc mai departe treaba cu handmade-ul”, ne-a mai spus bistrițeanca.

Crina a mai participat la alte târguri medievale din Sebes, in 2011 si Alba Iulia, in 2012. Apoi tot la Bistrita, la targurile de Craciun, targul de martisor, targul Ostermarkt etc.

„Si pentru ca tot vin sarbatorile de martisor voi avea produse expuse la Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud. Asteptam cat mai multa lume sa viziteze un mic loc plin de poveste”, așa a încercat Crina Biriș să ne convingă să trecem pragul acestei expoziții cu vânzare.

Cea mai mare realizare a sa de pana acum este ca trecerea examenului de admitere la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, sectia grafica. „Faptul ca fac o facultate pe acest domeniu ma ajuta sa creez lucruri tot mai minunate in handmade”, ne-a mărturisit creatoarea.

„Pe viitor as vrea neaparat sa pot realiza o expozitie proprie si sa pot continua cu grafica si sa dezvolt HANDMADE-UL.Trebuie ca lumea sa stie ca Handmade nu inseamna lipsit de valoare , nici de calitate, nici produs in serie. Priveste! Experimenteaza! Si cel mai important viseaza si vei putea creea”, așa a concluzionat bistrițeanca acest interviu.

Nouă nu ne rămâne decât să îi dorim succes și așteptăm cu nerăbdare noi produse create de mână sa!

 

Claudia Dunca

Leave a comment