Categories
Agenda Monden News

Povestea de duminică: întâlnirea emoționantă a unui bistrițean cu idolii săi de la Scorpions!

cd 27 Bistrițeanul Alen Clay David s-a născut într-o casă unde pianul ocupa un loc de cinste. De acolo a început și pasiunea sa pentru muzica.

„Ma nascusem cu pian in casa, tatal meu a fost saxofonist de jazz, bunicul meu a scris carti de povesti care au fost printate in Franta in timpul comunismului, fratele meu a studiat pianul la rândul lui.

Ma invârtisem in lumea muzicala de mic datorita acestor factori. Eram inconjurat de lume artistica mereu, casa noastra era des vizitata de muzicieni, prieteni de ai tatalui me.

Am studiat muzica incepând de la 7 ani,  în Bistrita, am avut diferite formatii de pionieri. Fiind tânar doream sa exploatez diferite genuri de muzica, incepând cu clasica, trecind apoi la rock, pop si jazz, ascultam radio la Europa libera noaptea, dimineata la micul dejun, tata ma „hranea” cu  jazz pe banda  (inregistra muzica noaptea) ”, ne-a declarat Alen.  IMG_1829

Alen Clay David visa sa cânte alături de trupe mari, visa sa ajunga afara, sa cânte la un public numeros, sa aibă control asupra publicului, sa atinga vibratiile, emotiile si starea sa de spirit.

„Si asta o pot face doar cântând. Muzica face legaturi, ne apropie, transmite mesaje.

Artistul isi etaleaza valoarea atunci când compune, improvizeaza, când creeaza.

Astfel devine transparent, isi arata partea interioara, ceea ce a adunat, acel pachet de profesionalism, emotii si starea de spirit. Atunci când artistul face ca publicul sa se regaseasca in creatiile artistului el se poate numi implinit”, ne-a mai spus David.poster 4

Dupa ce a trecut prin diferite trupe de pop si rock din Romania, la 20 de ani Alen a ajuns să cânte în Turcia, onorând un  contract.

La 24 de ani, acesta a plecat in Austria cu trupa de Country Blues, (Bistrita Bulls).

La 25 de ani (în 1997) Alen a inceput turneele in Norvegia, care țineau aproximativ 9 luni pe an, in diferite cluburi. Printre acestea a mai concertat în Elvetia, din nou Austria (de data aceasta in piano/bar), Carraibe, Germania.

Și așa bistrițeanul nostrum a avut ocazia să-i întâlnească pe artistii de talie mondiala, cum ar fi Haddaway, Candy Dulfer, Mia Gundersen, Scorpions, si alti artisti norvegieni.

In noembrie 2010 în timp ce cânta in Koln la Harrys New York Bar, (Hotel Intercontinental), într-una din seri dupa terminarea unui show a mers la bar unde mi s-a recomandat Pawel Maciwoda, spunându-i ca este basistul trupei Scorpions.

„Am ramas profund mirat, nu puteam crede! Mi-a oferit un wiskey iar eu i-am oferit la rândul meu o bere fara alcool, imi spuse ca i-a placut felul meu de a aborda piesele, si ceea ce eman eu cântând la pian.

M-a rugat sa ii mai cânt si asta am facut. A venit linga mine aplaudându-ma mi-a spus ca de cinci ani cauta un pianist si ca azi l-a gasit.Binenteles ca am fost in al noualea cer si totusi nu puteam sa cred! Ma intrebam. E totusi el?

M-a invitat in camera lui si de la intrare am inteles. Era Pawel Maciwoda. Am povestit toata noaptea despre viata personala.  Mi-a pus un CD cu noua lui trupa STIRWATER, o trupa internationala. M-a chemat in trupa lui. Am vorbit de turnee , bilete de avion.MI-a dat tot materialul crud fara clape urmând ca eu sa aranjez partea de clape asa cum simt eu. Am vazut in el un om complex si totusi asa de modest,tabacit de muzica si totusi spunea mereu ca e atât de sarac muzical, un om cu o sete de muzica deosebita. Pawel mă punea pe mine in valoare, in toate discutiile cauta sa nu ma inhibe si asa ascultând muzica, povestind si făcând planuri mi-a dat tot materialul sa-l lucrez si mi-a spus ca va veni dupa concert cu toata trupa la bar unde cânt.

Asa si a fost.

În seara când mi-a promis că va venii cu toată trupa erau mese rezervate, covor rosu de la intrare pâna la acele mese, garzi de corp, si lumea din sala stia ca vor veni.

Dupa orele 24:00, au sosit in spatele meu.

Pawel a venit la pian mi-a strâns mâna si m-a intrebat daca fac o pauza deoarece vrea sa ma prezinte trupei Scorpions.

După prezentări  m-am asezat stingher lânga Klaus Meine.

Da pot spune ca a fost o experienta de viata, un vis cu care am crescut si cu care m-am intâlnit. O intâlnire pe care o port in sufletul meu”, ne-a povestit Alen Clay, vizibil emoționat momentul întâlnirii cu The Scorpions.

La sfirsitul lunii ianuarie, David a avut o lansare de disc in Bistrița, orașul de unde a pornit, locul unde și-a petrecut copilaria, unde și-a pus bazele muzicii, locul de unde a aspirat spre viitor.

David a lansat un album de 8 piese in limba romana si engleza, intitulat INSIDE OF ME.

„Acest album este inspirat din povestea vietii mele, cu emotii si calatorii, prin toată lumea”, a spus bistrițeanul.

Momentan David se află  intr-un turneu international: SUA, CARRAIBE.

La intoarcerea sa in Romania Alen va realiza un album împreună cu fiica sa Beatrice David (Bea). Prin acesta se dorește și promovarea ei.

1 reply on “Povestea de duminică: întâlnirea emoționantă a unui bistrițean cu idolii săi de la Scorpions!”

Leave a Reply