PMP BN – discoteca de duminică

37  Astăzi 22.03.2014, pe adresa de e-mail a Miscarii Populare Bistrita-Nasaud au sosit 3 documente foarte importante!

În primul document este revocarea mea din funcția de președinte al Partidului Miscarea Populara Bistrita-Nasaud, în al doilea, numirea ca președinte al PMP BN a domnului Vasile Bors!

‎Conținutul celui de-al 3-lea document îl regăsiți în attach!

1559320_692529790786319_1541105752_o

În cele aproape 6 luni de activitate ca Presedinte al Mișcării Populare Bistrita-Nasaud, in partid s-au inscris 480 membri, constituiti în 14 organizatii locale.

Vă rog să luați act de faptul ca personal, voi rămâne in continuare, în Partidul Miscarea Populara ca simplu membru!

 

Cu stima,

Cristian Tuturuga1149484_692529794119652_1647768882_o

Pa, PMP! Rămîi cu bine!

M-am înscris în acest partid în septembrie 2013. Doream să fiu de partea celor care apără statul de drept, care vor modernizarea României. I-am îndemnat și pe alții să facă la fel.

La început a fost frumos. Am reușit să strîngem o echipă de tineri dornici să se implice în altfel de politică și ce făceam noi era altfel. Vă mulțumesc Cristi, Dorin, Iulia, Ciprian, Mircea și celorlalți, vă mulțumesc și vă cer scuze pentru eșec.

Ce face PMP de la o vreme nu are nici o legătură cu statul de drept, cu modernizarea României, cu programul lansat și uitat al lui Adrian Papahagi, cu tot ce le spuneam noi oamenilor pe cînd încercam să-i convingem și nu-i înțelegeam de ce ei șovăie.

Partidul în care noi am crezut, s-a transformat într-o simplă platformă de racolat membri PDL, mai ales primari, umilindu-i, obligîndu-i să iasă zilnic între oameni purtînd două fețe, una de primari PDL  și alta aparținînd „Fundației…”, să raporteze la partid ca să nu-și piardă funcția, dar să strîngă semnături pentru PMP. Cît de onorabil se poate simți cineva, obligat prin mii de fire invizibile la un astfel de balet, numai el știe.

Am rezistat primului val, bucuros că la Bistrița nu s-au anunțat transfugi din PDL. Eroare. Ei nu s-au anunțat la Bistrița fiindcă pentru ei filiala de aici e prea puțin importantă. În schimb au început naveta la București, unde se purtau negocieri legate de filiala noastră, de care știa toată lumea ! în afară de noi, care evident nu contăm în acest „Caritas” politic din care mai lipsește doar Ioan Stoica și schema sa piramidală.

În fine am aflat că urmează să fim „preluați” (ca un colet, de la poștă sau ca laptele la cisternă) de doi dezertori din partidul lui Ioan Olteanu, a căror platformă ideologică pornește de la principiul profund că nu au mai încăput la nici o funcție în PDL. Normal că nu au găsit de cuviință să se înscrie în filială (care filială?) ! în schimb și-au făcut public proiectul politic: răzbunare și polițe plătite lui Ioan Oltean, inamicul lor personal și deci obiectivul numărul unu al partidului, la Bistrița.

Înainte de acest măreț proiect de anexiune a PMP de către PDL, aripa anti Blaga, PMP era cotat cu 5%, FC cu 7% și PDL cu 21%, în total 33%. Acum FC a rămas la 5%, PMP a crescut la 9% și PDL as scăzut la 12%, total 26%. Dreapta politică a pierdut mai mult de 7% în 3 luni, dar cui îi pasă? Aici nu e vorba de stînga sau de dreapta, e vorba de oameni care s-au obișnuit să trăiască din politică și nu vor să se mai întoarcă la meseriile lor, așa că trebuie să-și asigure pozițiile plătite, indiferent de sacrificii. Pentru că nu poți face o pădure doar din uscături, mai e nevoie din cînd în cînd de niște fraieri, care să dea impresia de nou. Acei fraieri am fost noi, cei care am crezut că construim un  partid, ca să aflăm pe parcurs că participăm doar la o diversiune.

Rolul nostru s-a încheiat aici. Ați observat că nu ne mai răspunde nimeni la mailuri sau la telefoane? Desigur. Fiindcă partidul are întotdeauna dreptate, iar dacă nu spune adevărul, e cu atît mai rău pentru adevăr.

N-are rost să o lungesc. Am învățat chiar de la părintele spiritual al partidului cuvintele eliberatoare:

Aici drumurile noastre se despart.

Pa, PMP! Rămîi cu bine!

Zorin Diaconescu

Leave a comment