Categories
Agenda Monden News

Domnule senator, o aveți mică! Avem și dovada!

dobra1 Senatorul care a promis un mall pentru tineri este același care a promis și alimentare cu apă potabilă pentru toți locuitorii de pe Valea Bârgăului. Același senator a promis un parc industrial, locuri de muncă, proiectul Dracula, o grădină zoologică într-o comună etc. Tot senatorul respectiv a promis că pe timpul cât va fi parlamentar va face un credit la bancă pentru a-și cumpăra o mașină pentru confortul său personal. Ce credeți că a reușit senatorul respectiv din tot ceea ce a promis? Ați ghicit, dragi contribuabili, o mașină. Mercedes. Nou-nouț. Pentru confortul său.

pnl

Despre senatorul respectiv se pot spune multe. Se poate spune clar că a profitat de valul nemulțumirii din 2012 și a fost votat. Mulți dintre cei care l-au votat nu-și mai aduc aminte numele său deoarece au votat sigla USL, iar dacă sub sigla respectivă erau înscriși Stan și Bran sau Pic și Poc probabil că și ei ieșeau victorioși. Nemulțumirea populară l-a propulsat senator, nicidecum vreun merit politic sau administrativ. Totuși, lumea a spus că un profesor nu se poate face de ocară și, mai mult, nu ne va face de ocară. Au trecut aproape doi ani, iar senatorul care lua în brațe copilașii de la țară, cel care plângea pe umărul părinților cu copii plecați la muncă în străinătate sau care împărțea zâmbete bătrânilor a devenit arogant. Senatorul s-a transformat într-un demagog. Senatorul cetățenilor din Bistrița-Năsăud este senator pentru el însuși. El. Unicul. Maestrul. Profesorul de moralitate. Expertul în civică. Cei care l-au votat și îi plătesc salariul nu au dreptul să îl critice. Presa nu are voie să scoată o vorbă despre ceea ce a promis și ceea ce a realizat. Presa nu are voie să îi pună întrebări incomode. El este intangibil. Are imunitate. El, senatorul, trebuie respectat ca atare chiar dacă a mințit sau taie frunze la câini. El a ajuns acolo, în Parlament, prin forțe proprii, în urma unor lupte politice aprige și nimeni nu are dreptul să-l tragă la răspundere. El este acolo să facă bine poporului, cu de-a sila dacă este nevoie, că doar nu știe el poporul ce vrea. Poporul trebuie să stea cuminte, să suporte birurile legalizate prin votul său, să asculte și să respecte senatorul. În plus, să-i plătească salariul, benzina, mașina, secretara, consilierii, cazarea, masa etc. Să-i facă viața ușoară ca să poată ridica mâna la comandă sau să fie apt să discearnă diferența dintre bila albă și bila neagră atunci când votează o lege sau o moțiune.

 

Nu mai jigniți senatorul!

 

Senatorul respectiv este membru al Partidului Național Liberal. Este, totodată, președinte al organizației municipale PNL, responsabil al campaniei la europarlamentare pe municipiul Bistrița și, conform surselor, viitor candidat la postul de primar al Bistriței. Senatorul a fost invitat într-o emisiune la Radio Someș. În cadrul acelei emisiuni senatorul a spus că el s-a săturat să fie răspunzător pentru ceea ce au făcut ceilalți politicieni. Senatorul nu a suportat să fie întrebat dacă mai are onoare vizavi de cetățenii care l-au votat. Senatorul a certat cetățenii care i-au spus că a mințit și s-a întrebat retoric ce s-ar întâmpla dacă ar jigni și el?! Chiar așa, cum ar fi ca un senator să-și jignească propriul electorat? Ar fi ceva anormal? Și, dragi contribuabili, cum vă permiteți să îl trageți la răspundere? Apoi senatorul a spus că presa este deseori vinovată, răuvoitoare pentru portretul care i se face. Mai mult, același senator a fost foarte intrigat când a auzit că el este plătit din bani publici!!!! A adăugat că mulți copii ai cetățenilor își primesc alocația din taxele și impozitele plătite de el!!! A sărit ca ars când i s-a spus că din taxele și impozitele sale, el își plătește tot salariul său! Domnul senator nu mai este ancorat în realitate, ci s-a rătăcit categoric în meandrele concretului! Domnul senator liberal a făcut o demonstrație  de ipocrizie pură, nealterată de adevărul trăit, zi de zi, de cetățeni. În țară este bine, iar în județ și mai și! Acest senator va veni în campania pentru europarlamentare la dumneavoastră la ușă să vă spună că el garantează pentru eurocandidații PNL! Acest senator vă va zâmbi pe stradă și vă va spune că eurocandidații partidului său sunt asemenea lui! Oare Stelian Dolha, președintele său județean, știe ce spune și cum gândește acest senator? Oare Crin Antonescu este mândru de el? Dar Ludovic Orban? Norica Nicolai îl apreciază și are încredere totală în colegul său de partid? Dacă niciunul dintre cei pomeniți nu a aflat cu ce ardoare a apărat senatorul demnitatea partidului, ne rezervăm dreptul să-i informăm noi. Cine știe, poate acestea sunt liniile politice ale parlamentarilor liberali în relația cu cetățenii, iar noi l-am luat la rost degeaba.

 

Eu nu vreau să-l mai plătesc pe senator!

 

La finalul emisiunii respective, eu mi-am luat angajamentul public să nu mai pomenesc niciodată numele senatorului. De asemenea, aș dori ca niciun bănuț plătit din taxele și impozitele achitate de mine să nu mai fie virat în salariul senatorului! Nu mai vreau să contribui! Este dreptul meu! Clubul celor care nu mai vor să contribuie la salariul senatorului se mărește ceas de ceas! Trebuie să existe o cale civică prin care poporul să amendeze acțiunile, vorbele și ineficiența unui parlamentar! Iar dacă acest senator este un exponent al liberalismului, atunci Brătienii au făcut parte, cu certitudine, dintr-un alt partid! Acesta este senatorul dumneavoastră! Aveți încredere în tot ce spune și  nu cumva să-l deranjați! Vă prezentăm mai jos, integral, dovada insolenței, a aroganței unui senator de Bistrița-Năsăud. In Parlament, în propriile partide își apără interesele acești domni politicieni, își apără cu dinții imunitatea, dar și noi, cetățenii, presa, societatea civilă avem dreptul să ne apărăm interesele. Ei sunt uniți! Noi nu! Pe asta se și bazează politica. Și încă un lucru foarte evident de altfel: Senatorul o are mică! Onoarea, desigur, altfel și-ar cere public scuze cetățenilor și presei pentru comportament.

 

http://www.trilulilu.ro/cuvinte-care-dor-1-1

http://www.trilulilu.ro/cuvinte-care-dor-2

http://www.trilulilu.ro/cuvinte-care-dor-3

 

P.S. Clubul celor care nu mai doresc să doneze bani pentru salariul senatorului are deja câteva sute de membri. Înscrierile se pot face pe adresele de mail ale NewsBN, ObservatorBN, Bistrițaonline și Radio Someș și, de ce nu, ale tuturor redacțiilor de presă care vor permite acest lucru.

Viorel Negru

1 reply on “Domnule senator, o aveți mică! Avem și dovada!”

Leave a Reply