Bistrița are potențial . . . cu chitara!

tolca2 Tolca Ionut Emanuel are doar 18 ani, impliniti in 17 aprilie și se descrie drept un tip căruia îi place să iasă cu prietenii în oraș, este glumet și foarte deschis. Până aici totul pare normal, poate chiar banal, dar sigur v-ați dat seama că Ionuț are ceva aparte, pentru care l-am abordat pentru realizarea acestui articol.

De acum doi ani Ionuț Emanuel a început o pasiunea pentru chitara. I-a plăcut la nebunie să cânte. Bistrițeanul își amintește cum se juca cu chitara acustică, visând să ajungă tot mai sus.  Tatal său a remarcat faptul că Ionuț e tot mai îndrăgostit de muzică, de chitară și nu a putut sta deoparte, pentru a se risipii talentul fiului.  Zis și făcut, chitaristul nostru a ajuns să se pregătească cu Labiș Florentin, „un profesor excelent, care te face sa zambesti mereu”, după cum l-a descris însăși elevul său, Tolca Ionuț.

Trecând peste toate greutățile binecunoscute ale unui început, Ionuț a progresat, ajungând în scurt timp și la bass.

De ce a ales bass-ul? În viață lucrurile se întâmplă și se așează, pentru a ajunge acolo unde trebuie.tolca1

„La studioul TradArtis avem o trupa. Avea nevoie de un bassist si m-am oferit eu. Am invatat repede notele in cheia fa pentru bass si am studiat melodiile pe care trebuia sa le cântăm”, ne-a spus Ionuț.

Și cum talentul și munca și-au spus cuvântul, Ionuț și ceilalți din trupă au început să aibă și audiții.

Tot în cadrul aceluiași studio activează și trupa Ars Nova, Ionuț fiind parte și din aceasta, unde fac un trio de chitara clasica si percutie.

„Prima mea auditie a fost anul trecut, la Sinagoga din Bistrita, unde am inceput cu ArsNova si o piesa individuala la chitara, si anume, studiul 1 de Francesco Tarrega. Am avut foarte mari emotii, dar a iesit foarte bine.

A doua mea auditie a fost anul acesta in 23 februarie, tot la Sinagoga, dar de aceasta data am cantat si la bass cu trupa, piese rock, dar si Ars Nova si o piesa individuala numita Malaguena care mi-a dat putina bataie de cap”, ne-a mai povestit Ionuț, din experiențele sale.tolca3

Muzica nu a fost doar o întâmplare în viața sa, doar o experiență pasageră. Este ceea ce își dorește să facă și pe viitor, dorind să studieze cât mai mult pentru a fi tot mai bun în ceea ce face.

Pe lângă chitară între hobby-urile sale se numără și fotbalul si pianul.

Tolca Ionuț Emanuel este o tânără speranță a muzicii bistrițene și ne dorim să continue pe acest drum!

 

Claudia Dunca

Leave a comment