Elevii infoeliști ! locul I la concursul național ”Știu și aplic”

grup2 În anul școlar 2013-2014 în perioada noiembrie 2013 ! februarie 2014 s-a desfășurat Campania națională privind implementarea în sistemul de învățământ a proiectului ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”. Proiectul a fost demarat de Inspecția Muncii în colaborare cu inspectoratele școlare județene, cu scopul formării în rândul tinerilor din liceele tehnologice a unei culturi de prevenire a accidentelor de muncă și îmbolnăvirilor profesionale ( http://valente-culturale-ssm.wikispaces.com/ ).

În județul Bistrița-Năsăud pentru implementarea acestui proiect au fost selectate 8 licee:hunyadi

  • Liceul Agricol Bistrița ! responsabil prof. Sigmirean Ioan
  • Colegiul Tehnic ”INFOEL” Bistrița ! responsabil prof. Rusu Constantin
  • Liceul cu Program Sportiv Bistrița ! responsabil prof. Guiu Octavian
  • Liceul ”Henri Coandă” Beclean ! responsabil prof. Gavrea Sandală
  • Liceul ”Radu Petrescu” Prundul Bârgăului ! responsabil prof. Pop Ioan
  • Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița ! responsabil prof. Galben Victoria
  • Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” Bistrița ! responsabil prof. Moldovan Ioan
  • Liceul Tehnologic Special ”Sfânta Maria” Bistrița ! responsabil prof. Lișcan Valerica_ipos

După finalizarea acestui proiect, fiecare liceu implicat a participat cu un echipaj format din 3 elevi (dintre elevii participanți la proiect) la Concursul Național ”Știu și aplic” ! Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii!

În județul nostru, faza județeană a concursului s-a desfășurat în data de 9 aprilie  la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” unde locul I a fost ocupat de echipa de elevi de la Colegiul Tehnic ”INFOEL” care s-a calificat la faza națională a concursului. Echipa pregătită și condusă de prof. Rusu Constantin a fost formată din elevii din clasa a X-a ! Electronică și automatizări: ȘIPOS DAN MIHAI, HUNYADI DARIUS EMANUEL, LUP FINEAS GABRIEL (înlocuit la faza națională cu elevul BALMOȘ ION MARIN).balmos

În săptămânile care au urmat domnul profesor Rusu Constantin și domnul Inspector Șef Adjunct SSM Rodilă Gavrilă au pregătit echipa de elevi pentru probele teoretice ale concursului iar domnul Dunca Liviu administrator S.C ALL INCLUSIVE SPECIAL SRL (distribuitor echipamente de protecție SSM) a pregătit echipa de elevi pentru proba practică a concursului.

În perioada 16-18 mai s-a desfășurat faza națională a concursului ”Știu și aplic” la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din IAȘI. La concurs au participat 31 de echipaje din țară și din Republica Moldova iar locul I a fost ocupat de echipajul de la Colegiul Tehnic ”INFOEL”  Bistrița. (http://www.colegiulasachi.ro/index.html , http://www.colegiulasachi.ro/stiusiaplic.html )grup1

Felicitări elevilor pentru performanța obținută, felicitări echipei care a pregătit elevii, felicitări conducerii Colegiului Tehnic ”INFOEL” care a asigurat din fonduri proprii contravaloarea deplasării și cazării elevilor și mulțumiri sponsorilor locali care au contribuit material la premierea elevilor: S.C. FRASINUL SRL și SC COMELF S.A.

 

Prof. Rusu Constantin

Leave a comment