Tinerii creștini ortodcși ai județului nostru s-au bucurat în acest sfârșit de săptămână de campionatul de fotbal „Mens sana in corpore sano”

Evenimentul, care a fost unul de debut pe plan sportiv, organizat de către Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean a reunit 100 de tineri într-o frumoasă competiție de fotbal. Activitatea s-a desfășurat în condiții optime, având parte și de un timp favorabil.

Întâlnirea a avut loc în Biserica „Sfânta Treime” din Bistrița, unde, în prezența unui sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Alexandru Vidican a fost rostită o rugăciune de binecuvântare, ulterior, fiindu-le adresate tinerilor prezenți câteva gânduri duhovnicești.

De la Biserică tinerii s-au deplasat pe terenurile de sport ale bazei sportive „Alex”, unde pentru început le-a fost prezentat regulamentul de desfășurare, urmat fiind de tragerile la sorți după care, înainte începerii meciurilor, toți cei prezenți au rostit rugăciunea Tatăl Nostru.

Toate echipele au avut o prezență bună, dar așa cum într-o competiție există învinși și învingători, campionatul a fost câștigat de către Parohia Ortodoxă Cociu, urmată fiind de Parohia Ortodoxă Căianu Mare iar pe cel de-al treilea loc fiind clasată echipa Parohiei Ortodoxe Livezile.

Organizatorii au pus la dispoziția participanților o gustare, diplome pentru toate echipele participante, iar echipelor clasate pe locurile I, II și III cupe și un mic premiu contând într-o sumă simbolică.

Campionatul s-a încheiat într-o frumoasă atmosferă, unde, echipa câștigătoare a jucat un meci amical cu o echipă formată din preoți ai celor trei protopopiate, meci care s-a terminat la egalitate.

Acest eveniment s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, Emil Radu Moldovan și prin implicarea preoților din protopopiatele noastre.

DSCN0475 DSCN0495 DSCN0555 DSCN0560 DSCN0568 DSCN0607 DSCN0647

 

Inspector eparhial pentru tineret,

Pr. Tudor Mudure – Iacob

Join the Conversation

1 Comment

  1. biserica ortodoxa nu ar trebui sa citeze proverbe din limba latina pt ca ea a renuntat la latinitate din anul 1054 … citati proverbe din limba slava fratilor, voi nu mai aveti nici o treaba cu limba latina

Leave a comment