Prima ediție OKTOBERFEST, 3- 5 octombrie

Centrul Cultural ”George Coșbuc” are deosebita plăcere de a vă invita, în 3,4 și 5 Octombrie, la un deosebit eveniment, aflat la prima ediție – ”Oktoberfest 2014”, care se va desfășura pe Pietonalul ”Liviu Rebreanu”.

Organizatorii manifestării culturale își propun să bucure publicul, atât prin spectacolele de muzică oferite de invitații speciali, cât și prin jocurile și concursurile bavareze care, pe lângă faptul că sunt antrenante și animă participanții, le oferă și premii deosebite.

 

După orașele mari din România, precum București, Brașov și Timișoara, de anul acesta Oktoberfest ajunge și la Bistrița, în organizarea Centrului Cultural Municipial ”George Coșbuc”.

 

Râuri de bere bună, cârnați bavarezi suculenți, muzică și atmosferă de petrecere, jocuri și concursuri cu premii la prima ediție a sărbătorii. Nici nu e nevoie să spunem mai mult ca să te convingem că ”Oktoberfestul” este cel mai mare și mai tare festival al berii din Europa. Petrecerea va începe pe 3 Octombrie și va ține până în data de 5.

 

Primul Oktoberfest a avut loc în 1810, iar festivalul berii se desfășoară de atunci în zona Theresienwiese de lângă centrul orașului Munchen. Încă de atunci era faimos pentru berea bună, cârnații fierbinți (würst) și covrigii calzi (prezel). Festivalul bavarez și-a extins popularitatea și pe alte continente. Există astfel la ora actuală festivaluri cu același nume în SUA, Canada, Brazilia, China, Australia, Thailanda, etc.

 

Această sărbătoare atrage nu numai prin râurile de bere, fripturile sau numeroasele sortimente de dulciuri care se servesc, ci și prin jocurile și concursurile care au loc, Oktoberfest fiind un prilej excelent de socializare și bună dispoziție

 

 

Vă așteptăm cu drag să savurăm un cârnat bavarez, să ciocnim o halbă de bere și să ne bucurăm de muzica de bună calitate.

 

Sursa:  Bistritaculturală.roOKTOBERFEST-webmontage 09242014090056oktoberfest1-400x230 oktoberfest-2014_300x441 oktoberfest-vector-elements1

Join the Conversation

1 Comment

 1. lista invitatilor :) – OKTOBERFEST –

  ALEX VELEA
  BERE GRATIS
  PREFIX 990
  DJ. RYNNO ÅžI SYLVIA
  DANIELA VLÄ‚DESCU
  VIOREL RUS
  DJ. MICHEL STAR
  FANFARA ŞI MAJORETELE DIN CSORVÁS – UNGARIA
  FANFARA BISTRIÅ¢A ÅžI RODNA
  ORCHESTRA PROFESIONISTÄ‚ A CENTRULUI CULTURAL MUNICIPAL,
  ANSAMBLURILE „CUNUNA DE PE SOMEŞ” ŞI „D-FANTASY”

Leave a comment