22/09/2017

Portretul unei figuri marcante în Bistriţa: Felicia Cornelia Macarie

Felicia Cornelia Macarie a absolvit, în perioada 1981-1985, Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Finanţe-Contabilitate, din cadrul Universităţii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.

Bistriţeanca a devenit în 1999, după 7 ani de studii, Doctor în Economie, titlu obţinut în specializarea Finanţe-Asigurari, tot la Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca, cu teza de doctorat Eficienta investirii capitalului in industria cartii.

Pe lângă acestea, Cornelia Macarie este cunoscută drept omul care aduce cartea, fiind, din 1990, până în prezent, Presedinte CA si Director general la SC ALETHEIA SA Bistriţa.

În prezent este profesor univ. dr. la Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative si ale Comunicarii, Departamentul de Administratie Publica Publica (responsabil linie de studiu Extensia Bistriţa a UBB), lucru de care este foarte mândră.

Cornelia Macarie este autoarea a mai multor cărţi, majoritatea din domeniul economic sau al resurselor umane.

Preocupată fiind de soarta cărţilor, a librăriilor şi a editurilor, Cornelia a lansat în 2013 volumul Manualul de management financiar al editurii.

Ca să facem un scurt rezumat al cv-ului său, trebuie să precizăm că Felicia Macarie este autor unic a trei cărţi, aducându-şi aportul alături de alţi autori pentru încă cinci volume.

Claudia Duncamacarie macarie1 macarie2