30 de ani de activitate, peste 6000 de instruiți . . . bilanțul unei campioane a dansului sportiv, Florica Budușan!

Florica Budușan, o campioană a dansului sportiv, cred că o putem numi așa, fără să exagerăm, împlinește 30 de ani de activitate.

A luptat pentru a fi mereu pe primul loc, a luptat în numele pasiunii sale și a reușit. Podiumurile concursurilor de dans sportiv au avut mai mereu concurenți din Bistrița, pregătiți, bineînțeles de Florica Budușan.

Au fost 30 de ani, încununați de glorie, astfel că pașii nu i s-au împotmolit nici o clipă, căci la fiecare obstacol un nou premiu, o nouă victorie i-au întins o mână, și-au învârtit-o spre alt dans, spre alt an, spre alte necunoscute.

Florica Budușan a făcut un calcul și a ajuns la peste 6000 de persoane, pe care le-a introdus în tainele dansului sportive și nu doar atât, i-a pregătit pentru a fi cei mai buni.

A fi mentor pentru atâtea generații înseamnă sacrificiu, efort, o minte strălucită și impunerea unei discipline pentru toți.

Sunt fapte de care doamna Florica nu este străină în mod cert.

Menținând echilibrul între tot ce am descries mai sus, dansatorii sportive pregătiți la Floris au ajuns în țări precum: Republica Moldova, America, Taiwan, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Franța, Germania, Austria, Lituania, Rusia.

În acest moment Florica se laudă cu o performanță uriașă, echipa noastră ocupă locul patru în lume, fiind atât de aproape de podium și cu siguranță nu mai e mult până a urca, treaptă cu treaptă, până în vârful ierarhiei.

Așa cum românii noștri au obținut performanțe în cadrul celor mai mari competiții europene și mondiale, deși s-au antrenat în condiții vitrege, la fel și dansatorii bistrițeni, deși au sala mică, au luptat și nici o clipă nu au îndrăznit să se gândească la retragere.

 

 

Vineri, de la ora 15.00, toate generațiile de dansatori își dau întâlnire, întâi pe pietonal, apoi la Restaurantul Giulia, unde alături de numele mari din conducerea orașului și a județului, vor sărbători așa cum se cuvine unor campioni.

 

Claudia Duncabudusan budusan1 budusan2

Leave a comment