23/09/2017

Dora Alina Romanescu, originară din Rebra, continuă să clădească cuvinte pentru noi . . . ce moştenire de preţ are pentru urmaşi!

Dora Alina Romanescu îşi va lansa duminică, 5 octombrie, ora 16, la Clubul Nautic din Portul Turistic al  Municipiului Mangalia, romanul “Roata timpului”.

Duminică 31 august, ora 17, scriitoarea si-a lansat acelaşi volum la Hotelul Rio din Jupiter , în prezența unui public format din poeți, prozatori, pictori, reprezentanți ai culturii din țară și din diaspora.

Romanul „Roata timpului” a doamnei Romanescu,  a fost etichetat  de prof. dr. Elena Tărnăuceanu ,ca o „saga de familie.”

„Cititorul va descoperi povestea familiilor Georgiță și Bachiș, din încuscrirea cărora descinde prozatoarea ce zăbovește, rând pe rând, asupra numelor din acest arbore genealogic. Cititorul află,  dramele fiecărui personaj, drame deturnate nu o singură dată în tragedii generate de patima pentru avere și de procese interminabile pentru câteva pogoane de pământ, sau de năravuri pasionale greu de stăpânit”, a declarat Romanescu Dora Alina.

Personajele sunt prezentate aşa cum au trăit,  cu bune și rele, autoarea evidențiindu-și potențialul de iubire pentru familia sa, pentru satul în care s-a născut (Rebra), pentru locurile mirifice în care au trăit strămoșii săi și trăiesc o parte din membrii familiei sale. Este dacă vreti o ofrandă adusă tărâmului unde a făcut primii paşi.

Îndemnul scriitoarei de la sfârșitul cărții poate fi considerat ca o datorie de onoare a generațiilor care vor veni: „Povești de viață ale locuitorilor din aceste ținuturi vor fi cât lumea…unele frumoase, cu oameni buni și iubitori, altele triste, cu lacrimi și jale, dar în toate aceste povești se va vorbi cu dragoste despre această așazare mirifică, se va scrie cu respect despre valorile morale ale înaintașilor, cu pioșenie, despre tradițiile și obiceiurile rebrenilor. Fiecare generație care va veni și la sălășlui în aceste locuri are datoria de a păstra la loc de cinste, în minte, în suflet, în întreaga ființă, zestrea spirituală moștenită de la înaintași.”

În luna august bistriţeanca  a lansat, la Oradea, romanul „Pe aripi de cântec și dor”.

De asemenea un noiu roman este gata, pe care autoarea speră  să-l publice până la sfârșitul anului.

 

Claudia Duncarom01 rom02 rom03 rom04