„Pui-ul de somn” a fost premiat! Pare ușor de realizat, dar nu e chiar așa! Citiți pentru a afla câtă muncă e în spatele lui!

Paul Mureșan este un bistrițean pasionat de animație, aflat totuși la început de drum, dar premiat deja la festivaluri.
„Animatii vreau sa fac de cand ma stiu dar parea un proces atat de complicat incat am decis sa astept pana cand plec cu Erasmus la o scoala unde se studiaza asa ceva si intre timp sa-mi antrenez intr-una desenul.
La liceu nu eram cea mai stralucita piesa de pe raft cand era vorba despre desen corect, iar colegii imi mai scriau pe portrete „Spectru 1, 2, 3…„ si oricat am incercat sa desenez „corect” ceva neplacut se simtea in linie, ceva chinuit.
Cand activitatea in sine a devenit obositoare, cand nimic nu ma chema la masa de desen, mi-am dat seama ca nu e bine ceva. Atunci am inceput sa mazgalesc! Faceam mazgalituri indiferent de ce pareri atrageam si spre marea mea surpriza, erau foarte placute la vedere. Se simtea hotararea din linie, disparuse constiparea de exprimare”, ne-a povestit bistrițeanul legat de cum s-a născut pasiunea pentru animați, cum a început acest drum, care se întrezărește a fi unul presărat cu lauri.

Prima animație pe care a realizat-o, in 2009, se numeste, „Desen animat”! (putând fi vizualizată aici:

Știți cum se zice la noi la români, până începem e mai greu, că pe urmă totul merge strună. Așa a fost și în cazul lui Paul. A încercat sa facă în fiecare an cate o animatie.

„Poate ca par putine dar fiindca le desenez de mana, pe mii de hartii, dureaza extaordinar de mult desi in ultima vreme am reusit sa fac șapte animatii intr-un an, impreuna cu Liviu Pop, un prieten si pictor foarte tare”, ne-a mai spus paul Mureșan.

Cu una dintre aceste animatii, Paul Mureșan a participat deja la trei festivaluri de film si animatie si s-a ales cu două premii: cea mai buna animatie romaneasca la Filmul De Piatra si cel mai bun film romanesc la Anim’est.
Animatia câștigătoare se numeste Pui de Somn si se referă la o noapte foarte agitata in capul unui visator ( cateva secvente se pot urmări aici:

http://youtu.be/xXj7vZLaZMA

Bistrițeanul nu vrea să se culce pe-o ureche cu premiul câștigat, ci planurile sale implică la tot mai multă muncă: „Pe viitor vreau sa maresc echipa de desenatori pentru niste proiecte mai ambitioase.
Urmatoarea animatie libera se numeste:Mama, tata, vreau sa va spun ceva…”.

Colectivul bistritaonline.ro îl felicită pentru reușite și-i dorim mult success pe mai departe și abia așteptăm să vorbim despre o nouă performanță a sa!

Claudia Dunca$R9NXQ81 $RNLD9BE $RQ1XC0B $RV6WXS4

Leave a comment