23/09/2017

Ea l-a făcut mândru pe Alexandru Pugna!

Ionela Cristina Bugnar a obţinut şapte trofee în cadrul festivalurilor naţionale dedicate muzicii şi tradiţiei noastre populare.

„Pana de păun”, “Alina-te dor alina”, “Dan Moisescu”, ”Pe deal la Teleormanel”, “Maria Lataretu“, “Felician Farcasu” şi „Taragotul de aur”sunt concursurile unde a participat interpreta noastră şi a luat trofeul.

Ultimul festival a avut loc zilele acestea, „Taragotul de aur”, la Cluj Napoca, festival dedicat maestrului Dumitru Fărcaş.

„Mă simt fericită şi împlinită”, ne-a declarat Cristina după toate aceste reuşite.

De asemenea mentorul ei, Alexandru Pugna a felicitat-o pentru trofee, fiind bucuros şi mândru în acelaşi timp, pentru modul impecabil în care Cristina a reprezentat judeţul nostru la nivel naţional.  Celebrul interpret din Căianu Mic este dispus să o susţină şi să o îndrume pe mai departe.

„A trecut un an de cand i-am spus pentru prima data TATA unui om minunat,cu suflet curat si chip bland!

Vã multumesc pentru tot sprijinul acordat,pentru toate sfaturile si gandurile bune!

Dumnezeu sa va dea multa sanatate!”, a spus Cristina, plină de mulţumire faţă de mentorul ei, Alexandru Pugna.

Cristina este studenta în ultimul an, la canto – clasic, în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Chiar dacă a ales să studieze canto, vrea să continue pe partea de etnologie şi folclor, domeniu care a dovedit că i se potriveşte precum o mănuşă.

Felicitările au curs lanţ pentru Cristina, care nu a trecut neobservată de marii interpreţi ai judeţului şi ai ţării, printre care Ana Ilca Mureşan, Petre Petruse, Cornelia Archiudean.

Bistriţeanca vrea să facă o pauză, tocmai datorită postului în care am intrat, astfel se va concentra pe colinde.

Ionela Cristina Bugnar lucrează deja pentru al doilea album, însă prioritatea pentru anul viitor sunt festivalurile mari ale ţării,  care i-au rămas de cucerit:” Jidvei”, „Strugurele de aur”, „Maria Tănase” şi „Vara, vara, primăvara”.

Referitor la primirea şi apropierea pe care a simţit-o faţă de public, Cristina ne-a spus că fiecare zonă este diferită şi oamenii sunt diferiţi, însă i-au rămas în suflet Clujul şi Târgu Jiul, unde publicul a fost sunt foarte primitor, cald şi aproape de interpreţii de pe scenă.

 

Claudia Dunca

$R8HGPMS $RLK6AJT