25/09/2017

A fost premiat şi sperăm să nu se oprească aici Alexandru Motogna, ci să-i calce pe urme Lucreției Sânmihăian!

Motogna Alexandru a debutat în muzica populara in anul 2011, tot în preajma sărbătorilor de iarnă,  atunci când Alexandru Pugna a înființat un grup vocal,  numit COLINDĂTORII NĂSĂUDENI, pentru a  reprezenta județul Bistrița-Năsăud  în cadrul unor spectacole organizate în țară de Crăciun.
Scopul acestui grup era de a promova și de a duce  obiceiurile si tradițiile locale mai departe.  Colaborarea  a continuat și in anul 2013 când  în aceeași  formulă Colindătorii Năsăudeni au  participat la diverse emisiuni  radio și TV,  transmise pe canalele televiziunii romane  în cadrul unor spectacole organizate cu prilejul Sfintelor sărbători de Iarnă.
Din  anul  2013 Alexandru Motogna a început să colaboreze  și cu  ansamblul  folcloric  „Balada” din  Bistrița,  ansamblu  la   care activează  și în momentul de față.
Interpretul Alexandru Motogna s-a numărat printre concurenții Festivalului Național de interpretare a Cântecului Popular Românesc VALERIA PETER PREDESCU ediția a IV-a , ediția a V-a şi ediția a VIII-a, a Festivalului Național  de interpretare a Cântecului Popular Românesc PANĂ DE PĂUN,  2013.

Recent bistriţeanul s-a prezentat în faţa juriului la ediția a IX-a a Festivalului Național  de interpretare a Cântecului Popular Românesc PANĂ DE PĂUN, obţinând un premiu.

“M-am prezentat  în fața juriului cu următoarele cântece:
Cântec doinit: DE N-AȘ ȘTI MAICĂ HORII (Nastasia Costin)
Cântec cu acompaniament: PE TIBLEȘ ÎN SUS ȘI-N JOS (Alexandru Pugna)
În urma deciziei juriului am obținut  premiul special LUCREȚIA SÂNMIHĂIAN”, a declarat Alexandru.

Lucreția  Sânmihăian a fost una dintre cele mai mari interprete reprezentative pentru județul nostru. Ea s-a născut în anul 1950 într-o familie simplă din Dumbrăvița. Evoluția acesteia a fost una spectaculoasă ajungând să evolueze pe marile scene ale țarii, să imprime numeroase cântece și nu în ultimul rând să facă parte din ansambluri de renume precum „Miorița” și  „Ciocârlia”.
“Acest premiu nu este numai unul simbolic odată cu el am primit un impuls dar și o mare responsabilitate”, ne-a explicat tânărul interpret.

În prezent Alexandru Motogna lucrează ca și profesor consilier scolar (psiholog  scolar),  la CJRAE, desfăsurându-şi activitatea la „Liceul Teoretic Constantin Roman Vivu” din Teaca.

În ceea ce privește cariera sa muzicala Alexandru ţinteşte participarea  la festivaluri  și în alte zone ale țării, să obțină rezultate bune și  nu în ultimul rând să reprezinte cu mândrie județul Bistrița-Năsăud.

Claudia Dunca

$RDO3I35 $RFCEZ76 $RJCVRGR $RLZ881S $RYSMMTU