ACUM 47 DE ANI ”THE BEATLES” AU CÂNTAT ÎMPREUNĂ PENTRU ULTIMA DATĂ

Pasiunea pentru muzică i-a adus în anul 1960 pe cei patru băieți din Liverpool împreună într-un grup care avea să poarte numele de „The Beatles”. Alcătuit din John Lennon (voce și chitară ritmică), Paul McCartney (voce și chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie), cei patru au format una dintre cele mai faimoase trupe din istoria muzicii pop.

„The Beatles” a fost o trupă îndrăgită de generațiile de tineri contemporani cu membrii formației, dar și de mulți alți iubitori de muzică impresionați de armonia și sensibilitatea melodiilor pe care le-au compus în întreaga lor carieră muzicală.

De-a lungul timpului, trupa a concertat, a înregistrat și a lansat numeroase albume marcând totodată și multe recorduri mondiale. „The Beatles” este considerat grupul muzical cu cele mai multe discuri vândute, numărul lor ajungând la peste 1 miliard. De asemenea, a obținut mai multe discuri de platină (13 doar în SUA), iar piesele lor au ocupat locul I în multe topuri muzicale de la acea vreme, devenind hituri de neuitat care și acum stau pe buzele multora.

Membrii trupei și-au dorit să aducă un plus de noutate și originalitatea stilului de muzică de atunci. Atât mesajul textelor, cât și ritmul pieselor compuse și interpretate de trupă erau simple și atractive pentru tinerii care își doreau să trăiască liberi și nonconformiști. Multe dintre piesele cu care s-au făcut remarcați în decursul carierei lor artistice au fost inspirate din viața membrilor trupei, iar piesa pe care o ascultăm în acest videoclip este un exemplu elocvent.

Ultima lor apariție publică a fost în concertul inedit desfășurat pe acoperișul studiourilor Apple, din Londra, pe 30 ianuarie 1969, concert care a apărut pe albumul „Let It Be”. Compusă de John Lennon ca o expresie a iubirii sale pentru Yoko Ono, piesa „Don’t Let Me Down” este interpretată aici cu multă pasiune de toți cei patru membri ai trupei.

Sursa: TheBeatlesVEVO Autor text: LiveBiz.ro

beatles The-Beatles

Leave a comment