Categories
Util

MASEAZĂ-ȚI DEGETUL ARĂTĂTOR TIMP DE 60 DE SECUNDE ȘI VEI VEDEA CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CORPUL TĂU !

Mâna este unul dintre cele mai importante și mai interesante instrumente funcționale ale omului. În reflexologie, palma cuprinde pe fețele sale palmare proiecția tuturor organelor corpului. Ea are cele mai puternice, mai strânse și mai complexe legături directe cu centrul nostru de comandă ! creierul.

Degetul arătător (indexul) este asociat cu stomacul și colonul, iar masarea lui este recomandată în cazuri de diaree, constipație sau disfuncții digestive. Baza primei falange a degetului arătător este în legatură cu gura și masajul acestei zone are efecte anestezice în durerile dentare. În proeminența musculară dintre degetul arătător și degetul mare se află unul dintre cele mai importante puncte din presopunctura chineză, „Fundul văii”, cu efecte terapeutice în afecțiuni de cap.

Healthy Tips World informează și asupra rolului celorlalte degete în reflexoterapie:

Degetul mare (policele) este legat de inimă și plămâni, astfel încât, atunci când vă confruntați cu palpitații și dificultăți de respirație, masați degetul mare și trageți de el în afară.

Degetul mijlociu. Cei care se simt rău în timp ce călătoresc trebuie să-și maseze degetul mijlociu. Și cei care nu dorm bine pot apela la aceeași tehnică. Degetul mijlociu este cel care, la frig intens, degeră primul. Are, de asemenea, legături cu circulația deficitară și cu impotența sexuală.

Inelarul. Persoanele care au migrene frecvente și dureri musculare la nivelul gâtului care apar din cauza circulației deficitare a sângelui, trebuie să-și maseze degetul inelar.

Degetul mic. Masarea acestui deget este foarte eficientă în stări de leșin sau pierdere a conștienței. Dacă un om a leșinat, prin strângerea puternică a unghiei și buricului acestui deget, el își va reveni.

Surse: healthytipsworld.com, reflexoterapie.info FOTO: Healthy Tips World

Articol relatat de InfoAlert. Autor: MCM

degete_04860200 Degetul-arătător

Leave a Reply