POVESTEA FESTIVALULUI ”NUNTA ZAMFIREI” ÎN REVISTĂ

A apărut numărul X, pe august, al publicației Bistrița Culturală News editată de Palatul Culturii. Această ediție este dedicată în întregime Festivalului Internațional de Folclor „Nunta Zamfirei”, ce a adus la Bistrița oaspeți de peste mări și țări (Serbia, Polonia, Argentina, Insulele Canare, Bulgaria, Israel, Rusia), dar și de la noi, prin ansambluri de prestigiu din țară și de acasă și prin doi invitați deosebiți ! Cristian Pomohaci și Marius Ciprian Pop.
Publicația, ce are ca director pe dr. Dorel Cosma, și ca redactori pe Menuț Maximinian, Al. C. Miloș, Maria Herineanu, Doris Gîța, alături de cei care se ocupă cu imaginea acesteia – Adrian Pușcaș și Gabriel Mihăiese, a adunat, de-a lungul celor zece numere, cele mai frumoase evenimente derulate de instituția culturală a Primăriei Bistrița. Despre festival putem declara, la fel ca președintele acestuia, dr. Dorel Cosma, în titlul de pe pagina I „A fost ceva fantastic, unic în lume”.
Revista va fi lansată în cadrul întâlnirii scriitorilor bistrițeni ce va avea loc vineri, de la ora 11.00, la Palatul Culturii, cu prilejul Târgului Mare al Bistriței.
Felicitări echipei Bistrița Culturală News și cât mai multe apariții de acum înainte.

Sursa: Răsunetul.ro

dscn6172

Leave a comment