SOCIETATEA SCRIITORILOR „CONEXIUNI”, SCRIITOR CU SCRIITOR ! BRĂNESCU, VIRGINIA

S-a născut la 14 martie 1928 în Bistrița. A absolvit Facultatea de Pedagogie- Psihologie din Cluj- Napoca, ocupând pe rând posturi de profesor de română, de pedagogie și psiholog școlar.

Scrie și pictează în egală măsură, cu multă dăruire. A realizat 12 expoziții de pictură în ulei, la Bistrița, la Năsăud și la Cluj- Napoca. Până în prezent a publicat 16 cărți, ce conțin versuri, proză autobiografică, publicistică. Volumul „Pașaport pentru eternitate” a fost tradus în franceză de Jeanette Preudhomme Valais, iar „Cu sufletul în palmă”, în germană, de către Karla Ioniță.

Dintre cărțile publicate, 16 la număr, mai amintim: „Pe aleile unei vieți”, „Din umbra amintirilor”, „Capricii autumnale”, „Eu despre ei, ei despre mine”, „Clipa de prietenie”, „Oameni și cărți”, „Popas cu poezia”, „Duminicile pictorului verde”, „Dincolo de cuvânt”, „Spre zări albastre”, multe apărute la Editura „Karuna”, Cluj. Pentru cărțile ei, Virginia Brănescu a obținut premii la festivaluri de literatură din Canada, Spania, Suedia, din partea Ligii Scriitorilor, a cărei membră este și din partea Societății literare „Conexiuni”, din care, de asemenea, face parte.

„Eu n-am să zbor spre zarea cea albastră,

Mi-au frânt o aripă de la născare,

Dar am o floare pentru fiecare

Și v-o așez cu bucurie-n glastră.” ( V. Brănescu )

Elena M. Cîmpan

646x404

Leave a comment