CĂRÅ¢I DE ULTIMĂ ORĂ LA BISTRIÅ¢A

SORIN LUCACI, Events coordinator la Editura HERALD, București, propune pentru Festivalul de Literatură și Teatru „Liviu Rebreanu” lansarea a două cărți interesante: „Geografia intimă a femeii”, de Natalie Angier, și „Sexualitatea masculină”, de Michael Bader.

Geografia intimă a femeii pune în lumină frumusețea și puterea interioară a arhetipului feminin, trecând prin teoria evoluționistă, prin biologie, neurochimie și prin diverse ipoteze științifice. Natalie Angier reușește cu ușurință să transforme corpul feminin într-o sursă inepuizabilă de fascinație.

Această carte este un ghid esențial pentru cei care vor să afle orice: de la organe la orgasme, de la hormoni la histerectomii. Cu ajutorul clarității, al cunoștințelor sale în domeniu și al unei extraordinare exuberanțe de limbaj, autoarea demontează magistral miturile și falsele informații care încă înconjoară corpul feminin, cea mai misterioasă capodoperă a evoluției. Geografia intimă a femeii se dovedește astfel a fi un tur de forță spumos și sigur pe sine, ce vădește o cunoaștere solidă a domeniului științific.

Cartea lui Angier, autoare laureată a Premiului Pulitzer, este o lectură extraordinar de incitantă. Aceasta va provoca intelectual atât femeile, cât și partenerii acestora, care vor avea surpriza de a găsi în acest volum bine documentat aspecte încă nedescoperite ale femeii ce le stă alături.

 
„Natalie Angier are un dublu talent, rareori întâlnit: o veritabilă pasiune pentru știință, îngemănată cu flerul lingvistic al unui poet . . . Surprinzator și fascinant.”
People, „Book of the Week”

 

„Cu o cantitate uriașă de informții despre biologia funcțională a ambelor sexe, sceptică în legătură cu teoriile dominante despre rolul dominant al masculilor și candida în legătură cu valoarea speculativă a propriilor sale ipoteze feministe, [Geografia…] este un adevărat punct de referință în domeniul relațiilor dintre sexe la sfârșitul secolului XX.”
USA Today

 

„Angier scrie despre biologie cu o însuflețire lipsită de orice complexe.”
Chicago Tribune

 

„Un cufăr plin cu informații practice . . . și care își atinge ținta propusă de fiecare dată.”
Newsweek

 

„Tandră și cu totul deosebită, fantezia strălucitoare și plină de spirit a autoarei le va inspira pe femei să creadă în puterile lor.”

Boston Globe

 

„Geografia intimă a femeii descâlcește cu grație și furtunos deopotrivă foarte multe dintre aspectele acestei . . . științe a revistelor glossy, demonstrând că, de fapt, știința nu a ajuns la un consens în legătură cu diferențele dintre sexe.”
Newsday

 

În Sexualitatea masculină, respectatul psiholog Michael Bader aruncă o privire sinceră asupra nuanțelor sexualității masculine, discutând probleme precum plictiseala sexuală, sexul online și fantezii sexuale care pot lăsa femeile perplexe, iar pe bărbați îi pot umple de rușine. Presărată cu exemple interesante extrase din experiența clinică a autorului, Sexualitatea masculină le oferă cititorilor, bărbați și femei, o înțelegere mai adâncă a comportamentului masculin, chiar și în manifestările sale cele mai excentrice. Printr-o conștientizare tot mai crescută a psihologiei din spatele sexului, Bader urmărește să sporească stima de sine a individului și să amelioreze comunicarea din cadrul relațiilor.

„Ideile lui Michael Bader sunt originale și provocatoare, find bazate pe cercetare și susținute prin ample studii de caz. Autorul argumentează în mod convingător că preocupările sexuale care par perverse și care au hrănit o teamă și o cenzură generalizate ar putea fi mai bine înțelese ca un joc al fanteziei ce ne ajută să gestionăm diferite temeri ascunse. Faptul ca Bader ajunge la concluzii pline de optimism și de compasiune în analiza relațiilor pe care le avem cu celălalt și în radiografierea propriei noastre alcătuiri psihice ar trebui să ne dea tuturor speranță.”

Phillip Freeman, Boston University, Harvard Medical School

 296786_104487286323368_3797121_n

Leave a comment