O CARTE PE SĂPTĂMÂNĂ

Inspirat dintr-o călătorie la New York ( octombrie, 2016 ), volumul de poeme „DAMIAN”, scris de către Elena M. Cîmpan, vede lumina tiparului zilele acestea la Editura DaniMar din Deva, manager Mariana Pândaru- Bârgău, o veche și sinceră colaboratoare a Societății bistrițene „Conexiuni”.

Cartea poartă ca titlu numele poetului, de la Theodor Damian, cel care a găzduit delegația bistrițeană de scriitori la New York,  și cuprinde trei capitole: „Înainte de Damian”, cu gândurile, ideile, frământările de dinaintea ajungerii pe pământ american, „Damian”, în încercarea de a realiza un portret, subiectiv, desigur, al unui intelectual român, preot peste ocean, și „După Damian”, cu o încărcătură aparte a călătorului ce adaugă în bagajul personal impresii, dar și amintiri de neuitat, menite să schimbe lumea… poeziei.

Pe coperta a IV-a a cărții, Elena M. Cîmpan consemnează: „În Istoria Bisericii, Damian este unul dintre cei doi doctori fără de arginți. Argintul meu pentru el este această carte.”

Cu acest volum, se conturează încă o dată, mai bine, faptul că pentru un poet călătoria reprezintă o sursă de inspirație.

ELENA M. CÎMPAN

02092017131324clipboard01_7

Leave a comment