Lumea lui Am

Știați aceste lucruri despre noi?

Coada, respectiv poziția ei, indică foarte multe despre sentimentele și intențiile noastre. Coada ridicată înseamnă fericire, zvârcolirea ei reprezintă un semn de amenințare, iar când ne ținem coada în jos și aproape de corp înseamnă că suntem nesigure.

Scoțienii au construit un monument în memoria unei pisici pe nume Towser, care a prins aproximativ 30.000 de șoareci în întreaga sa viață.

În Egiptul Antic, atunci când murea o pisică, proprietarii acesteia își rădeau sprâncenele. De asemenea, pisica era mumificată și așezată în mormântul familiei sau într-un cimitir de animale de companie

Pisicile pot scoate aproximativ 100 de sunete diferite, în timp ce câinii doar 10.

Pisicile pot simți tonul vocii tale, așa că își pot da seama când le vorbești frumos și când le cerți.

În anul 1947, Edward Lowe a inventat așternutul pentru lădița pisicii „ Kitty Litter”, pentru a ajuta un vecin. În 1990 el și-a vândut afacerea pentru 200 milioane USD.

În Londra trăiesc mai multe pisici decât întreaga populație a Norvegiei.

Blană unei pisici are 150.000 de fire de par pe centimetrul pătrat pe spate și 300.000 de fire de par pe centimetrul pătrat pe burtă.

La vârstă de 5 luni o pisica este aptă pentru împerechere. Perioada de gestație a unei pisici durează, în medie, 9 săptămâni

Etichete